fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Ministerul Justiției a început procedura de numire a unui nou procuror general

Citește Și

- Reclamă -

Ministerul Justiției anunță că, în perioada 13.03.2019 – 5.04.2019, va organiza selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019. Augustin Lazăr a fost numit pe 4 mai 2019, pentru un mandat de trei ani, ce poate fi reînnoit o singură dată. În octombrie anul trecut, Tudorel Toader a demarat procedura de revocare a lui Lazăr, dar s-a lovit de refuzul președintelui Iohannis.

Candidații pot depune cereri de înscriere, până la data de 28 martie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției din București, potrivit anunțului de pe site-ul MJ.

- Reclamă -

Candidații participanţi la selecţie vor susține, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiției, Tudorel Toader. Rezultatele selecţiei vor fi anunțate la data de 5 aprilie 2019.

Audierea candidaților se va transmite în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiției.
”Propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul justiției să înainteze propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, informează Ministerul Justiției.

Informații de context:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, pe 4 ianuarie, că nu îl va revoca din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr, așa cum i-a cerut ministrul Justiției, Tudorel Toader.

- Reclamă -
În 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anunțat declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, al cărui mandat la conducerea Parchetului General ar expira la sfârșitul lunii aprilie 2019 (mandatul procurorului general durează trei ani și poate fi prelungit o singură dată; Augustin Lazăr a fost numit în funcție la începutul lunii mai 2016).

 

Ministrul Justiției a enumerat 20 de acuzații la adresa procurorului general, între care „probleme grave de comportament și comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente și a asumării responsabilității, discursuri eminamente politice și acuzații la adresa autorităților statului, contestarea deciziilor Curții Constituționale” sau „modul de desfășurare a anchetei privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august din Piața Victoriei”.
Președintele Klaus Iohannis aprecia și atunci că propunerea de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr este o eroare și a lăudat prestația acestuia.
În 27 decembrie, ministrul Justiției i-a trimis din nou președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general.
Sursa: www.hotnews.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Poporul roman sa inceapa procedura de aruncare peste granita a secaturilor care guverneaza . Dupa ce le confisca averile pina la al 7-lea neam .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut