petre daea ploiesti plan investitii agricultura
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent marţi în Ploieşti, în cadrul unei caravane naţionale de prezentare a Planului Naţional Strategic 2023-2027, instrument prin care România visează la investiţii de 15,8 miliarde de euro în acest domeniu.

Planul prevede investiţii uriaşe în primul rând din fonduri europene, dar şi din bugetul de stat, orientate atât spre sectorul zootehnic, cât şi spre cel legumicol şi pomicol. Vor exista alocări bugetare şi pentru sectorul viniviticol, dar şi pentru cel apicol, a mai anunţat ministrul Agriculturii în timpul prezentării făcute marţi la Ploieşti, în faţa a peste 100 de fermieri.

Petre Daea a mai anunţat că programul de investiţii va pune un important accent pe încurajarea parcticilor benefice pentru mediu, respectiv a celor care urmăresc bunăstarea animalelor.

Ministerul şi-a propus şi să încurajeze anumite culturi agricole intrate într-un uşor declin în ultimii ani, ministrul Petre Daea dând exemplul hameiului şi anunţând că vor exista stimulente pentru reînfiinţarea unor culturi, în contextul în care la nivel naţional mai sunt în evidenţe doar trei culturi de acest gen. În aceeaşi categorie vor mai intra plantaţiile de soia, lucernă, cânepă, orez sau sfeclă de zahăr.

Ministrul Agriculturii a mai anunţat că strategia pe următorii ani va mai conţine şi un fond de 391 de milioane de euro până în 2027, care urmează să fie lansat în acest an, pentru sprijnirea fermierilor ale căror producţii sunt afectate de calamităţi.

La prezentarea de marţi au mai participat deputatul de Prahova Bogdan Toader, prefectul judeţului, Corneliu Nanu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Apostol, alături de oficiali din Ministerul Agriculturii şi structurile deconcentrate de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here