Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, vineri, că noul șef al Poliției, chestorul principal Cătălin Ioniță, și-a preluat funcția. Mai mult decât atât, ministrul a anunţat şi cine îi va fi acestuia adjunct. Este vorba despre comisarul şef Florin Dragnea, care va ocupa funcţia de inspector general adjunct.

„Am discutat cu toată conducerea Poliției Române și am prezentat oficial noul inspector general al Poliției Române, în persoana chestorului principal Cătălin Ioniță și domnul inspector general adjunct, cel cu care va face echipă, comisarul șef Florin Dragnea. Această misiune privește reforma profundă. Ceea ce s-a întâmplat este o situație dificilă. Motiv pentru care ne-am asumat ca într-o primă instanță să avem o analiză profundă a realității din sistem, o analiză reală, consistentă. Și, în termen de cel mult o lună de la acea analiză, să avem un plan de măsuri cu termene asumate, bine luate în calcul pentru a începe să facem ceea ce ne-am propus, și anume reformarea sistemului”, a declarat Carmen Dan, potrivit AGERPRES.

Întrebată despre motivele pentru care a cerut retragerea lui Bogdan Despescu, ea a menţionat proasta comunicare şi gestionare a problemei în cazul poliţistului acuzat de pedofilie, adăugând că acesta a fost pus la dispoziţie, urmând a fi identificat un post.

Ministrul Afacerilor Interne a ajuns, vineri, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) unde a participat la o şedinţă de instalare a noului inspector şef, Cătălin Ioniţă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here