ministrul economiei vizita salina slanic investitii 2023
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut astăzi o vizită la Salina Slănic, anunţând că 2023 va aduce investiţii atât pe partea de extracţie, cât şi la mina turistică. El a anunţat, cu aceeaşi ocazie, că va avea şi o discuţie la Ministerul Transporturilor, pentru reabilitarea căii ferate care deserveşte salina.

Ministrul a făcut o vizită la Salina Slănic, însoţit de prefect şi de mai mulţi parlamentari de Prahova. El a anunţat că în acest an sunt programate investiţii pentru retehnologizarea activităţii de extragere a sării, dar şi pentru refacerea liftului de acces în Mina Unirea, practic reconfirmând promisiunile pe care le făcuse la precedenta vizită aici, în aprilie 2022.

Florin Spătaru a anunţat şi că a făcut verificări privind modul în care e asigurat transportul muncitorilor. Acestea vin după un accident mortal produs recent la o carieră minieră din Gorj aparţinând de Complexul Energetic Oltenia, societate care, la fel ca Salrom, se află în subordinea Ministerului.

“Am discutat cu directorul salinei şi, înainte de toate, m-am asigurat că minerii noştri beneficiază de transport de persoane omologat până la locul de muncă şi condiții de lucru în siguranță. Un alt subiect abordat a vizat investițiile. Alături de directorul Salrom, Dan Dobrea, am transmis conducerii Salinei Slănic Prahova că avem fonduri pentru investiții. Pânâ la sfârșitul anului va fi achiziționată o combină care va dubla producția de sare şi va fi finalizată consolidarea structurii puțului care va deservi liftului pentru turişti, o investiție așteptată de 12 ani la Prahova. Dar, toate aceste investiții de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată. La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuşi în funcțiune, astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale”, a anunţat Florin Spătaru, într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook.

“Voi promova şi voi discuta cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu despre urgentarea investițiilor pentru reabilitarea tuturor căilor ferate industriale de lângă minele de sare, căci doar astfel am putea avea un preț competitiv pentru producția de sare”, a mai transmis ministrul Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here