examen bac
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că examenele naţionale vor avea loc la datele stabilite, iar pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi modificări. Pentru toate celelalte clase, va exista vacanţă între 2 aprilie – 4 mai, iar anul şcolar se va încheia în 25 iunie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, după consultări cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, mai multe măsuri care au fost adoptate prin consens.

*Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, respectiv 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării NAţionale, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat. Ministrul a precizat că probele de competenţe vor fi echivalate.

*Pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai.

*Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor participa ONLINE la cursuri în perioada 12 – 29 aprilie.

*Semestrul al doilea va fi prelungit cu o săptămână pentru toate clasele cu excepţia claselor terminale, urmând să fie finalizat pe 25 iunie, spre deosebire de 18 iunie când erau planificate.

“A fost o solicitare a sindicatelor, a asociaţiilor de părinţi şi elevi de a nu se intra în iulie. Nu se intră în luna iulie când temperaturile sunt mai ridicate”, a precizat ministrul Educaţiei.

*Evaluările pentru a II-a, a IV-a şi a VI-a rămân programate cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ din localităţile necarantinate.

*În şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-,a a IV-a şi a VI-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină, iar programul  naţional de acţiuni remediale se va desfăşura în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

*Calendarul pentru definitivat şi titularizare rămâne neschimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here