masini 640x336
Foto cu caracter ilustrativ
Banii privind taxa de mediu vor fi rambursaţi cel târziu până la sfârşitul lunii mai, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. 

Eugen Teodorovici a declarat duminică, în Lupeni, că urmează ca luni (6 mai) să facă verificări la ANAF pentru a se asigura că taxa de mediu, pe care proprietarii de maşini au achitat-o la prima înmatriculare a autovehiculelor, să fie rambursată.

“Stiți că eu am anunțat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O sa verific luni la ANAF. Obligația este ca noi sa restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocați, nu va fi o problema”, a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

„Cei de la ANAF să-şi facă treaba, zi de zi. E treaba noastră, ca minister, să alocăm banii, atât pentru Fondul de Mediu, cât şi pentru ANAF, pentru că ştiţi că au fost două abordări, dar obligaţia este ca ei să emită decizia de impunere, până la ultima pe care o mai au încă în casă, neemisă. Iar partea de bani o asigură Ministerul de Finanţe şi ei (ANAF, n.red.) să facă plata, în mod obligatoriu, până la finalul lunii mai. (…) E vorba doar de simplificări pe care ANAF-ul trebuie să le facă, să le gândească, zi de zi. Adică ei trebuie să se coboare, nu neapărat fizic, dar să coboare cu inima în rândul oamenilor, atât în zona persoanelor fizice, cât şi în zona persoanelor juridice”, a mai adăugat ministrul Finanţelor, întrebat fiind dacă ANAF are banii pentru restituirea taxei de mediu,

Adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here