Sursa foto: Agerpres
Guvernul va da “în cel mai scurt timp posibil” o Ordonanță de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către complete de judecată nelegal constituite să poată face recurs în anulare, a anunțat, duminică seară, la România TV, ministrul Tudorel Toader.

El a mai spus că așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale privind protocoalele între Ministerul Public și SRI și că, cel mai probabail, se va proceda la fel – va fi dată o Ordonanță de Urgență.

Am pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Vor putea face contestație în anulare, iar instanța în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovați vor plăti”, a declarat ministrul Justiției.

El a spus că Ordonanța de Urgență este pregătită și că va fi adoptată “în cel mai scurt timp posibil”

“Ordonanța este pregatită, dar nu decid eu momentul cand o vom da (…) Eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide, dar va fi în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Toader.
El a explicat că în baza acestei Ordonanțe cei care au fost condamnați definitiv și care au pierdut termenul de contestație vor putea face recurs în anulare.
HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here