Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis astăzi că la 1 ianuarie 2023 pensiile vor crește cu cel puțin rata inflației.

Marius Budăi a declarat că pensiile vor fi modificate în anul 2023. Astfel, românii vor avea pensii mai mari anul viitor, în funcție de rata inflației.

Marcel Ciolacu, de asemenea, a precizat: ”Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflație, categoric că vor fi modificate”.

“Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta.

Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta.

(…)Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a transmis Ministrul Muncii pentru Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here