Marius Raul Bostan, propus ca ministru al Comunicațiilor, este implicat în susținerea site-ului inliniedreapta.ro, cunoscut pentru articolele agresive la adresa unor categorii sociale și minoritare. De asemenea, Marius Raul Bostan este vice-președinte al Fundației Ioan Bărbuș, al cărei președinte promovează același tip de discurs. În aceste condiții, Marius Raul Bostan nu poate îndeplini unul dintre criteriile de integritate solicitate expres de peste 35 de organizații non-guvernamentale (inclusiv dintre cele care au acum miniștri nominalizați de Dacian Cioloș), conform căruia nu a promovat și nu promovează un discurs discriminatoriu, bazat pe ură (vezi aici).

Duminică seara, pe Facebook a început să circule un printscreen, din care rezultă că Marius Raul Bostan este deținătorul domeniului inliniedreapta.com (vezi mai jos).

site ild

Inliniedreapta.com nu este funcțional, dar site-ul autointitulat ”conservator” (în fapt promotor al discursului discriminatoriu și extremist) funcționează pe domeniile iniliniedreapta.ro și inliniedreapta.net. Conform RoTLD, inliniedreapta.ro este deținut de Fundația Ioan Bărbuș, unde Marius Raul Bostan este vice-președinte, iar adresa de mail de contact este [email protected].

site ild ro

De altfel, chiar pe inliniedreapta.ro, la ”despre noi” este menționat expres faptul că site-ul folosește resursele Fundației Ioan Bărbuș.

site ild barbus

Președinte al Fundației Ioan Bărbuș este Ana-Maria Cernea, devenită ”celebră” în România în urma unui articol publicat în The New York Times în care sugerează că protestatarii împotriva fracturării hidraulice ar fi fost susținuți de Rusia (vezi aici). Despre mesajele Anei-Maria Cernea, explică mai pe larg Dorin Tudoran (aici și aici, – de altfel, la link-urile din primul comentariu de mai jos puteți citi și mai pe larg despre discursul celor de la inliniedreapta.ro).

***

Exemple de discurs promovat pe inliniedreapta.ro, culese de Andrei Panțu (mai multe aici șiaici)

<< Problema relatiei dintre rasa si IQ este foarte sensibila si sansele sunt sa nu poti discuta nimic din punct de vedere stiintific. Prea mult timp a fost influentata de politic. Si in trecut, cand era clamata superioritatea alba, si in prezent, cand se incearca stergerea trecutului prin eliminarea oricarei referiri la o astfel de discutie.

Ma gandesc la Frank Ellis, profesor la Universitatea din Leeds, suspendat pentru ca

1) a ajuns la concluzii gresite in opinia universitatii privind egalitatea raselor;

2) a laudat BNP-ul* pentru politica sa anti-imigrationista.

Este un caz tipic de executie in stil corect politic.

Si pana la urma, care e marea grozavie? Daca poti sustine ca americanii merita un avion in WTC pentru ca au exploatat Orientul, nu inteleg de ce nu poti sustine ca rasele nu sunt egale asa cum scrie acum pe hartia socialista. Cu ce e mai morala una decat alta ma depaseste, cu atat mai mult cu cat, asa cum probabil intuiti, se pot gasi argumente stiintifice – in adevaratul sens – in favoarea celei de-a doua idei. Spre exemplu, acest articol: Race differences in average IQ are largely genetic.>> (Vlad Ștefan-Modoran, aka Vlad M., 5 ianuarie 2010)

(…)

<< Pana la urma, putem sa ne indignam cat vrem, dar adevarul e ca nu albii au distrus cartierele negrilor americani. Unde e responsabilitatea lor in toata afacerea asta? In ghetouri, cine impusca pe cine? cine drogheaza pe cine? cine mentine in prostie pe cine? Cu ce este mai rasarita victima decat manipulatorul democrat? Ignoranta nu este intotdeauna o scuza buna, mai ales cuplata cu depravarea, iar infantilismul ridicat la nivel de politica de grup nu face o buna reclama negrilor din SUA. Nu ii putem compara cu tiganii nostri, dar lasa ca nu sunt nici a opta minune a lumii. Sa votezi in proportie de 90% cu aia care si-au batut joc de tine, ei bine, daca nici asta nu-i dovada de prostie cutremuratoare, atunci nu stiu ce ar mai putea fi.

Departe de mine orice gand de a-i spala pe pacate pe democrati, dar nu are sens sa ne facem iluzii cu privire la cei numiti PC “african-americans”. Cat despre Africa, nici nu cred ca vrem sa ne gandim prea mult la nivelul acelor oameni. S-ar putea sa incepem sa ne punem la indoiala propria moralitate numai pentru ca nu putem evita niste concluzii cu totul neplacute. Africa e un dus rece pentru toti cei care au o parere buna despre om.>> (Vlad M., 5 ianuarie 2010)”

Inliniedreapta.ro s-a remarcat în această vară și prin promovarea unei (false) declarații xenofobe, atribuită istoricului Neagu Djuvara (aici).

Sursa: www.romaniacurata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here