Alexandru Rafila, ministrul Sănătății (PSD), vrea ca serviciul de urgență SMURD să fie trecut din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în subordinea ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut joi chiar de către Alexandru Rafila, despre care se știe că este într-o relație “rece” cu Raed Arafat.

”La DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne – n.red.) sunt profesioniști, e domnul Arafat, dar evident discutăm de o activitate medicală, iar responsabilitatea în fața opiniei publice și a lumii medicale este a Ministerului Sănătății. Sunt partenerii noștri, SMURD e o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii medicale e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Ele funcționează integrat. Trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de numele persoanelor care ocupă funcții la un moment dat”, a spus joi Rafila la o dezbatere publică.

În 2021, bugetul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost de peste 2 miliarde de lei, iar SMURD are la rândul său un buget separat, alimentat din multiple surse (Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, donatii, sponsorizari, dar și din bugetele autoritatilor publice locale), scrie g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here