fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Ministrul Transporturilor, despre varianta ca autostrada București-Brașov să fie construită de o companie din China: „Pfuuu, nu știu, așa am auzit și eu”

Citește Și

- Reclamă -

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune la Digi24, că pe segmentele de autostradă făcute în sistem Parteneriat Public-Privat „probabil” se vor plăti taxe de intrare, iar întrebat despre posibilitatea ca autostrada București-Brașov să fie construită de o companie chineză, Răzvan Cuc a dat un răspuns surprinzător: „Pfuuu, nu știu, așa am auzit și eu”.

Dialogul care a avut loc între moderator și ministrul Transporturilor:

- Reclamă -

Moderator: La Parteneriatul Public Privat întotdeauna există suspiciuni de corupție, pentru că fondurile europene trebuie verificate de finanțator, adică de UE, la PPP este vorba despre capacitatea Guvernului de a urmări felul în care sunt consumați banii și știm că Guvernul României nu este cel mai bun administrator.

Răzvan Cuc: Nu, asta e o supoziție. Vă spun sigur că aceeași atenție se alocă pentru cheltuirea banului în general. Știți că la sistemul PPP investitorul vine cu o mare parte de finanțare.

Moderator: Spuneți că pe Autostrada Unirii un segment va fi în Parteneriat Public Privat, un altul va fi făcut cu fonduri europene. Când vom merge cu mașina, pe segmentul făcut în sistem PPP va trebui să plătim taxă, nu?

- Reclamă -

Răzvan Cuc: Depinde de cum este hotărârea de Guvern. Nu gestionez eu această problematică. Probabil va fi o taxă. Așa se plătește pe sectoare care sunt făcute în PPP. Indiferent de situație, trebuie să avem autostrăzi în România.

Moderator: Și pe Ploiești – Brașov se face în sistem PPP, deci vom plăti taxă.

Răzvan Cuc: Asta am spus. Nu pot să vă dau detalii din proiect. Vă poate spune domnul Ghizdeanu de la prognoză, pentru că el a lucrat la acest proiect. Noi, la Ministerul Transporturilor i-am asigurat doar suportul din punct de vedere tehnic.

Moderator: Cu o companie din China?

- Reclamă -

Răzvan Cuc: Pfuuu, nu știu, așa am auzit și eu. Eu nu am discutat cu…

Moderator: Nu, nu, nu cred asta. Doamna prim-ministru a spus că este vorba despre discuții avansate cu o companie din China.

Răzvan Cuc: Este un consorțiu, o companie din China, un joint-venture, o asociere cu altă companie. Dar încă o dată. Nu gestionez eu…

Moderator: Chinezii vor să vină cu muncitorii lor.

Răzvan Cuc: Da, foarte bine…

Moderator: Suntem de acord?

Răzvan Cuc: Păiii… Stați două secunde. Noi avem o problemă pe piața forței de muncă.

Sursa: www.g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut