Foto cu caracter ilustrativ
Ipoteză halucinantă în cazul unei adolescente din Botoșani care a murit la doar 16 ani, la sfârșitul săptămânii trecute.

Fata s-a stins după ce ar fi înghițit substanțe toxice. Rezultatele neoficiale ale necropsiei arată că plămânii și creierul tinerei și-au mărit volumul din cauza unor inflamații provocate de otravă.

Raportul medico-legal preliminar indică faptul că adolescenta de 16 ani a murit din cauza unui „edem pulmonar toxic şi edem cerebral acut”, după cum rezultă din observațiile făcute de medicii legiști, scrie Monitorul de Botoșani. Fata ar fi înghițit substanțe toxice, cel mai probabil otravă.

Medicii legiști spun că au fost prelevate probe și din organele tinerei pentru a stabili dacă toxinele au dus la decesul ei. Rezultatele vor fi făcute publice, însă, abia după 30 de zile.

Polițiștii urmează să stabilească, în urma unei anchete, dacă tânăra s-ar fi otrăvit voluntar sau nu. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au catalogat moartea adolescentei ca fiind una suspectă. Cercetările sunt în plină desfășurare, iar anchetatorii urmează să discute cu părinții fetei.

Potrivit sursei citate, unii dintre medici afirmă că tânăra a mai avut o tentativă de suicid în urmă cu un an când a amenințat că se va arunca în gol de pe un stâlp de electricitate.

Părinții adolescentei din comuna Durnești și-au dus fiica, joi seara, la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani deoarece ea se simțea rău. Starea fetei s-a agravat, însă, de la un minut la altul. Copila nu a reacționat la încercările disperate ale cadrelor medicale de a afla dacă a înghițit substanțe toxice.

„Medicii o întrebau ce a înghiţit şi îi explicau că este în stare foarte gravă, iar ea le spunea că o doare şi că le-a spus de la început că o doare. Nu însă şi ce anume. Părinţii erau şi ei extrem de tăcuţi şi ridicau din umeri”, a povestit un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe.

La un moment dat, tânăra de 16 ani și-a pierdut cunoștința și a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au început manevrele de resuscitare și le-au continuat mai mult de o oră și în secția de Reanimare. Minora nu a putut fi readusă, însă, la viață.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here