Procurorii DIICOT au efectuat două percheziții pentru prinderea unui proxenet care racolase o minoră pe care o convinsese să se prostitueze.

Potrivit unui comunicat remis de instituție, tânărul de 21 de ani a racolat-o pe fata prin metoda “lover boy” și o altă fată, de 18 ani, o supraveghea și în informa pe tânăr ce face fata.

Tânărul închiriase mai multe apartamente în Ploiești, Constanța și Focșani, unde fata era trimisă să întrețină relații sexuale contra-cost.

Redăm mai jos integral comunicatul DIICOT:

“Astăzi, 12 aprilie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Buzău, la două persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021, un bărbat, în vârstă de 21 ani, ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, o minoră, în vederea exploatării sexuale a acesteia, prin determinarea la întreținerea de relații sexuale, în schimbul unor sume de bani.

Tânărul ar fi închiriat apartamente în Ploiești, Constanța și Focșani și ar fi postat pe site-urile specializate anunțuri cu privire la oferirea de servicii sexuale de către minoră.

În activitatea infracțională, bărbatul ar fi fost sprijinit de o altă tânără, în vârstă de 18 ani, din Buzău. Aceasta ar fi avut rolul de a o supraveghea pe victima minoră și de a-l informa cu privire la activitatea ei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un laptop şi 2.000 de euro.

În cauză, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Astăzi, 12 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, iar, în cursul zilei de mâine, 13 aprilie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități, au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here