fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Minore obligate să se prostitueze în Prahova, Suceava, Buzău și în Grecia

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

La data de 07.11.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Ploieşti  au efectuat un număr 19 percheziții domiciliare, din care 14 pe raza județului Suceava și 5 pe raza județului Prahova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2016, membrii grupurilor infracţionale  au  racolat și exploatat sexual 14 persoane vătămate, dintre care 7 minore, cu vârste cuprinse între 14-17 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava, Prahova, Buzău cât și pe teritoriul  Greciei,oraşul Atena.

- Reclamă -

Modul de operare a membrilor grupurilor infracţionale organizate a constat în identificarea unor minore sau majore aflate în situaţii dificile, cu experienţă de viaţă redusă (prezentau deficiențe mintale ușoare fiind școlarizate în cadrul  unui centru şcolar de pe raza municipiului Suceava, fostă școală specială), provenite din centre de plasament sau din familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire şi având o situaţie financiară precară.

Racolarea victimelor s-a realizat prin promisiunea falsă a obținerii unui loc de muncă bine plătit în străinătate sau prin promisiunea obţinerii unor câştiguri financiare inaccesibile prin alte modalităţi, traficanții propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute. Victimele acceptau propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau ameninţări verbale sau erau agresate fizic sau moral. De asemenea pentru a întări convingerea victimelor, traficanții au adoptat metoda „loverboy” folosindu-se de ataşamentul emoţional al acestora pentru a le determina sau a le obliga să se prostitueze în folosul lor.

La sediul DIICOT – ST Suceava vor fi aduse,în vederea audierii, un număr de  de 23  persoane.

- Reclamă -

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi au participat luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Brigada  de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacau, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

În România intră și produse din lapte care nu văzut laptele

În România intră produse din lapte care nu au văzut laptele, susține Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-un interviu pentru...
spot_img