fbpx
luni, mai 29, 2023

Miorița. Baladă în proză semirimată pentru brandul României-PAMFLET

Citește Și

- Advertisement -

Pe-un picior de plai, mai cu platfus așa, că la cât s-a defrișat…., pe-o gură de rai, țuguiată ca-n selfiurile de pe Facebook, într-o casă mare, unde e răcoare (nu, nu Rahova), în Piața Victoriei, erau trei ciobănei ce-și ziceau miniștri, politicieni sau alte denumiri care fac rău la scăriță și ciocănel. Și un ministrel, ăl mai frumușel, chiar de la turism, a visat azi noapte cete mari de oi și a doua zi le-a povestit și la ălalți gelați că noi cu oaia suntem frați. Și decât o frunză ca brand, mai bine o merinoasă pe steag. C-a ajuns România să behăie toată ziua. Că dacă ne uităm, suntem toți cam oi. Și-a explodat Facebookul de zici că ne-atacă turcul.

De la frunza lui Lenuța s-ajungem la oaia lui Dobre. Ar fi bine poate dacă lângă oaie s-ar pune și-un kil de… creier. Că e cam penurie printre guvernanții care fac ce vor și behăie ca frații. Și ca oaia să placă la popor, apăru pe sticlă un brav apărător (n-am găsit altă rimă). Este Pettre Daea și de trei zile gura nu-i mai tace, dar frunza îi place. Frunza cu oaie că vorba aia: oaie cu frunză s-a văzut, dar frunză cu oaie ba. La așa declarații singura întrebare e dacă oameni ăștia vorbesc serios sau fac mișto de noi. O fi implementat la Guvern programul ”Primul banc” și nu ne prindem noi. Iar dacă oaia e o statuie vie, anumiți miniștrii sunt niște glume sinistre. Atât de sinistre că-ți vine să fugi unde-a înțărcat oaia mielul.

- Advertisement -

Nu brandul de țară e problema ciobănașilor, ce faceți voi cu țara e problema, berbecilor ce sunteți!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta