Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de luare de mită în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Şi Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Decizia magistraţilor ICCJ este definitivă.

Miron Mitrea ajunge la închisoare. Magistraţii ICCJ au menţinut sentinţa dată în primă instanţă, când Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. În data de 15 octombrie 2014 judecătorii au dispus și confiscarea sumei de 169.000 lei. Miron Mitrea a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare, iar Constantin Popescu la cinci luni de închisoare, pedeapsă contopită cu o alta de trei ani primită în alt dosar.

Cei trei condamnați au declarat apel.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here