fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Miron Mitrea rămâne după gratii!

Citește Și

- Reclamă -

Astăzi, magistraţii de la Judecătoria Medgidia au respins cererea fostului deputat Miron Mitrea, prin care acesta solicita să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, unde ispășește o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Mitrea ceruse magistraţilor să țină cont de cărţile scrise după gratii, precum şi de zilele câștigate prin munca prestată la o autobază din Constanţa. Miron Mitrea ar putea beneficia de o reducere a pedepsei cu 90 de zile, după ce a scris trei lucrări ştiinţifice, la care se mai adaugă reducerea cu 50 de zile pentru munca prestată pe timpul detenției.

- Reclamă -

Fostul deputat a executat aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită și a achitat prejudiciul în dosarul pentru care a fost condamnat, care se ridica la 327.000 de lei.

Reamintim că, la data de 13 februarie 2015, Miron Mitrea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare şi plata sumei de 327.000 lei, ca prejudiciu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în timpul mandatului de ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în perioada 2000-2004, Miron Mitrea a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al ISC. Tot în acest dosar, Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare. În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii arătau că lucrările de construcţii, amenajare şi dotare au fost executate de către societăţile Conimpuls SA Bacău, Durimpuls SRL Bacău, Regal Glass SRL Bacău și Vertcon SA Bacău la un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. Judecarea dosarului a început în 25 octombrie 2013, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

- Reclamă -

Inițial, inculpaţii au fost trimişi în judecată acum șapte ani, însă, din cauza unor vicii de procedură, Înalta Curte a dispus ca dosarul să fie retrimis la Direcţia Naţională Anticorupţie. Astfel, la data de 26 aprilie 2012, procurorii DNA l-au înștiințat pe Miron Mitrea că au reînceput urmărirea penală împotriva lui, dosarul fiind înregistrat la ICCJ pe 25 octombrie 2013. Solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale în în acest caz a fost respinsă de Camera Deputaților, pe 13 august 2008, iar la începutul lunii septembrie 2008, Miron Mitrea a renunțat la imunitate, dându-și demisia din funcția de deputat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Minori reținuți pentru că au tâlhărit o femeie

Doi minori au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați de tâlhărie calificată și instigare la tâlhărie calificată.Cei doi minori,...
Sari la conținut