fbpx
miercuri, mai 31, 2023

Miros greu de produse petroliere în Ploieşti: controale la rafinăriile Lukoil şi Vega

Citește Și

- Advertisement -

UPDATE: Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova informează că, vineri, la Ploieşti, au fost înregistrate creşteri ale emisiilor de metan, etan, propan, butan, pentan şi hexan, iar pentru dioxidul de sulf şi particulele în suspensie s-a constatat o tendinţă crescătoare a valorilor orare faţă de cele înregistrate în mod normal în zonă, relatează Agerpres.

Instituţiile de mediu din Prahova au demarat controale la rafinăriile Petrotel Lukoil şi Vega din municipiul Ploieşti, după o serie de sesizări făcute de cetăţeni cu privire la un miros greu de produse petroliere care a persistat în oraş.

- Advertisement -

În context, APM a anunţat că au fost înregistrate creşteri ale valorilor pentru unii indicatori.

„În staţiile automate de monitorizare continuă a calităţii aerului, staţii care fac parte din RNMCA, nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011, dar s-a înregistrat o tendinţă crescătoare a valorilor orare faţă de valorile înregistrate în mod normal în zonă, pentru indicatorii: SO2 în staţia PH 5 şi PM 10 în staţiile PH 2 şi PH 5 în intervalul orar 11:00-12:00. APM Prahova a monitorizat calitatea aerului cu analizorul portabil multiparametru în zonele: Bariera Bucov-Bereasca, Bulevardul Bucureşti, zona centrală şi zona platformei industriale de Nord a municipiului Ploieşti. Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită/concentraţiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare, dar în zona Bucov-Bereasca s-au înregistrat creşteri punctuale ale valorilor măsurate pentru indicatorii: metan (CH4), etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10), pentan (C5H12), hexan (C6H14). Precizăm că pentru indicatorii menţionaţi nu există valori limită în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată într-un comunicat al APM Prahova postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Conform sursei citate, sursa nu a fost încă identificată, verificările fiind în derulare.

- Advertisement -

Știrea inițială: Instituţiile de mediu din Prahova au demarat, vineri, controale la rafinăriile Petrotel Lukoil şi Vega din municipiul Ploieşti, după o serie de sesizări făcute de cetăţeni cu privire la un miros greu de produse petroliere care a persistat în oraş.

Directorul Gărzii de Mediu Prahova, Ioana Feraru, a declarat, pentru Agerpres, că verificările se derulează împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) la cele două rafinării din Ploieşti, respectiv Lukoil şi Vega, ca urmare a unor sesizări primite din partea cetăţenilor cu privire la disconfortul olfactiv resimţit în oraş.

De asemenea, primarul Andrei Volosevici a solicitat verificări pe fondul mirosului greu de produse petroliere resimţit în municipiu.

„Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că, având în vedere episoadele de disconfort olfactiv, resimţite şi semnalate de cetăţeni la dispeceratul municipalităţii, în ultimele ore, cu privire la prezenţa, în atmosferă, a unui miros greu de produse petroliere, s-a solicitat de urgenţă verificarea aspectelor respective. Astfel, reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti s-au deplasat în teren, în vederea identificării şi monitorizării situaţiilor semnalate de cetăţeni. Totodată, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a sesizat reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, respectiv Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, în vederea verificării surselor potenţial poluatoare şi luării măsurilor legale corespunzătoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.

- Advertisement -

Conform sursei citate, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova l-a informat pe primar că aceste situaţii de disconfort olfactiv resimţite de cetăţeni nu sunt cauzate de posibile incendii din zonă.

Sursa: g4media.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta