Editura Prahova S.A. reprezintă un mister fiscal pentru orice persoană care are câteva cunoștințe minime de economie! Studiind informațiile fiscale puse la dispoziție de Ministerul de Finanțe, pe ultimii trei ani, se observă că societatea a rulat sume imense de bani, rezultate din cifra de afaceri, dar cu toate acestea Editura Prahova este de fiecare dată pe pierdere (foto jos).
În anul 2013, cifra netă de afaceri a fost de 17.650.917 lei, iar pierderea de 52.966 lei. Un an mai târziu, în 2014, societatea a rulat 17.764.505 lei, iar pierderea a crescut la 200.881 lei. În 2015, ultimul an financiar încheiat pentru care sunt informațiile publicate, Editura Prahova S.A. a avut cifra de afaceri 17.546.582 lei, iar pierderea a crescut considerabil, la 601.273 lei.
În condițiile în care trei ani la rând societatea înregistrează pierderi din ce în ce mai mari, oricine s-ar putea întreba de ce nu se schimbă managementul societății, dacă acesta nu poate gestiona corespunzător finanțele Editurii Prahova.
Administratorii societății Editura Prahova S.A. sunt Vlad Dumitru Iacobescu, fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general al RTV și Dumitru Cârstea, nimeni altul decât socrul deputatului Sebastian Ghiță. De altfel, este de notorietate prietenia dintre frații Iacobescu și deputatul Sebastian Ghiță despre care se știe că este cel care controlează în realitate trusturile de presă România TV și Editura Prahova. În plus, deputatul Sebastian Ghiță este atât de bun prieten cu Alexandru Iacobescu, încât l-a împrumutat pe acesta (conform declarației de avere a lui Ghiță) cu peste 90 de milioane de euro.

Mai mult decât atât, ca adresă de contact pentru societatea despre care v-am vorbit până acum apare [email protected], care arată încă o dată legătura dintre această firmă și deputatul Sebastian Ghiță.
Ar fi interesant de urmărit firul banilor care se scurg din Editura Prahova S.A., în așa manieră încât la finalul fiecărui an societatea înregistrează pierderi deși rulează sume record. Nu puține au fost situațiile când procurorii au descoperit că astfel de „cifre” indicau infracțiunea de spălare de bani.

Nu ratați! Mâine revenim cu detalii care arată cum banii publici se scurg către firmele controlate de Sebastian Ghiță, prin contracte de publicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here