corn si lapte

În Prahova, programul guvernamental “Lapte și corn” este suspendat temporar, firma Ecolact Prod Păulești, care furnizează laptele, anunțând că fabrica este în revizie.

Bogdan Toader, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Prahova, a declarat, luni că reprezentanții firmei Ecolact au anunțat că instalațiile sunt în revizie până la data de 15 ianuarie. În această perioadă peste 74.500 de elevi nu vor primi niciunul dintre cele două produse cuprinse în program.

Vă reamintim că firma Ecolact a fost implicată într-o serie de scandaluri privind laptele distribuit în programul guvernamental, mai mulți elevi din Prahova ajungând anul trecut la spital cu toxiinfecție alimentară.

CITEȘTE și EXCLUSIV. Contractul în baza căruia se distribuie „laptele și cornul” în Prahova. FOTO-DOCUMENTE

Autoritățile iau măsuri în urma scandalului „Lapte și corn”. Livrarea laptelui produs de Ecolact a fost sistată

” Noi nu am fost de acord cu solicitarea dânșilor pentru că, dacă data trecută a fost un caz de forță majoră, cu produsul suspect de o anumită bacterie care putea duce la îmbolnăvirea copiilor, acum e o situație apărută la societatea Ecolact care a intrat în revizie și nu poate furniza produsul. Noi insistăm ca acest tip de produs să fie furnizat către elevi pentru că așa au participat dânșii la procedură”, a declarat Bogdan Toader.

Conform vicepreședintelui CJ Prahova, dacă firma nu va mai putea furniza în continuare acest produs, poate fi pusă în aplicare prevederea privind rezilierea unilaterală a contractului.

Ecolact Prod a formulat la Tribunalul Prahova o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței, pe 22 decembrie 2015, instanța dispunând deschiderea procedurii.

Licitația pentru programul ”Lapte și corn” a fost câștigată de o asociere formată din patru firme, respectiv Ecolact Prod, Vel Pitar, Lido Gîrbea și Voipan, valoarea contractului fiind de 8,9 milioane lei fără TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here