panouri

panouriOrașul Ploiești, după cum au descoperit reporterii Incomod care au trudit cot la cot cu neobosiții angajați ai administrației locale, este gazda unei minuni de proporții: sute de panouri publicitare fără autorizație. Ei bine, înainte de a vă repezi să criticați funcționarii publici gândiți-vă că peste 200 astfel de panouri au fost descoperite de autoritățile locale și s-a emis o dispoziție pentru desființare în acest sens. Nu pentru toate panourile, treaba trebuie luată încetișor, ci pentru fix 91. Toate bune și frumoase, însă…
a dispărut lista cu panourile.

Înainte de a vă face ”dezvăluirea – bombă”, că reporterii de la Incomod au găsit lista pierdută, vă invităm să lecturați geneza acestei minuni a panourilor.
Afacerea cu panouri publicitare a fost deținută de Cristinel Toader, om de bază în PSD și apropiat al fostului primar Iulian Bădescu. Toader, în prezent arestat într-un dosar DNA, a ocupat ultima sa funcție publică de șef al Poliției Locale Ploiești. Poliția Locală are în atribuții și controlarea acestor panouri publicitare, ca să vorbim pe înțelesul tuturor, control care s-a făcut cu mici abateri (gen 200 de panouri au funcționat neobservate), întrucât polițistul local Cristinel Toader nu avea nici cel mai mic interes să îi strice ”jucăria” cu panourile afaceristului Cristinel Toader. Deci Toader avea în mână și pâinea și cuțitul acestei afaceri.
Cu Iulian Bădescu la cârma primăriei, administrația locală a mai avut o ”scăpare” în ceea ce privea afacerile cu panouri publicitare, și anume plata chiriei pe spațiu. Adică firma controlată de Cristinel Toader de la Poliția Locală avea datorii la Primăria prietenului Iulian Bădescu.
Pe surse, martie 2015 avea să fie luna în care cei de la Patrimoniu calculau datoriile firmei cu panotajul publicitar către Primărie: aproape două miliarde de lei vechi. Tot pe surse, am aflat că ar fi fost deschisă o acțiune în instanță.

Revenind la problema celor 200 de panouri fără autorizație, imediat după arestarea lui Bădescu, Cristinel Toader afirma în cercurile în care se învârtea că el nu mai are afacerea cu panourile ci deputatul PSD Sebastian Ghiță o controlează. Desigur, Toader nu a adus nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale. Ba mai mult, susțin unii dintre apropiații săi, Toader spunea că Ghiță prin șantaj l-a înlăturat de la cârma acestei afaceri. Rețineți aceste date, pentru că sunt foarte importante în economia jocului.
Într-un final, viceprimarul cu atribuții de primar al Ploieștiului, Iulian Teodorescu, a emis o dispoziție prin care 91 de panouri publicitare amplasate fără autorizație în oraș urmau să fie desființate, de acest lucru urmând să se ocupe Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești (SGU). Doar că pe parcurs, s-a pierdut anexa dispoziției în care erau adresele panourilor amplasate ilegal. Foarte interesant este că cele două documente, dispoziția și cele 5 pagini ale anexei, erau capsate. Cine le-o fi rupt? Și mai ales, de ce? Acestea sunt întrebările care îi macină pe reprezentanții administrației locale.  

”Am primit la SGU dispoziția domnului primar Iulian Teodorescu, dar la această dispoziție nu exista anexa cu panourile și locațiile lor în orașul Ploiești. Am pregătit deja echipele de lucru, dar fără această anexă nu mă pot apuca de treabă. Nu stiu de ce nu a ajuns în posesia noastră”, a declarat pentru ziarul Incomod directorul SGU, Donald Constantin. La această oră SGU așteaptă anexa ori de la Primărie ori de la Urbanism, însă blestemata de hârtie parcă nu vrea să ajungă.

Viceprimarul cu atribuții de primar Iulian Teodorescu nu știa de dispariția anexei și nici nu își explică acest mister: “Nu știam că anexa nu a ajuns la SGU și nu îmi explic acest lucru. O trimitem din nou dacă e cazul”, a declarat Iulian Teodorescu.
Nici viceprimarul Raul Petrescu nu știa de această problemă. ”SGU este în administrația mea, iar această anexă ar fi trebuit să ajungă la mine. Am aflat de această problemă de la niște oameni de afaceri, nu oficial, deși ar fi trebuit să ajungă și la mine această dipoziție”, a declarat pentru ziarul Incomod, viceprimarul Raul Petrescu.
Celălalt viceprimar, Iolanda Băzăvan, nu a putut fi contactat. La 14.50 a dat un sms reporterului Incomod spunând că va suna într-o oră. Nu a sunat înapoi și nici când a fost sunată de reporterul Incomod nu a mai răspuns, revenind cu un mesaj în care spunea că nu a terminat ședința.

În mod miraculous, dacă putem spune așa, astăzi Primăria a găzduit niște negocieri, cu ușile închise, în biroul viceprimarului Iolanda Băzăvan, la care au participat reprezentanții unei societăți, Affichage România. Se pare că cei de la Affichage au închiriat mai multe panouri publicitare în Ploiești de la societățile controlate de Cristinel Toader. Partea nasoală este că multe dintre aceste panouri nu ar avea autorizație, deci firmele lui Toader au comis o ilegalitate. Affichage România vroia să preia toate panourile care i-au aparținut lui Toader. Legal, nu se poate. Întâi trebuie ca panourile să dispară apoi este necesară re-autorizarea.

Chestiunile interesante de-abia acum încep să iasă la iveală

Liviu Uruc,  un apropiat al deputatului Sebastian Ghiță, a venit astăzi la Primăria Ploiești,  cu un Audi Q7 alb, PH-25-RTV.
Iată ce scria ziarul Gândul  despre Uruc: ”Liviu Uruc este, potrivit datelor oficiale, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din industria outdoor din România. În scripte, tânărul business man deţine 60% din Affichage România, a  doua mare companie naţională de panotaj, creditată de BRAT cu 23% dintr-o piaţă de 30 de milioane de euro pe an.
Mai puţin cunoscută este însă prietenia sa din copilărie cu Alexandru Iacobescu, managerul RTV şi al clubului de baschet Asesoft pe care deputatul PSD Sebastian Ghiţă l-ar fi împrumutat, potrivit declaraţiei sale de avere cu 90,3 de milioane de euro şi 4 milioane de dolari, dar şi cu fratele acestuia, Vlad Iacobescu, cunoscut ca “Picolo”, cu care Liviu Uruc obişnuieşte să îşi petreacă vacanţele, unul din locurile favorite ale celor trei fiind insula Mikonos din Grecia. Fost angajat al RTV, Liviu Uruc obişnuieşte de altfel, susţin surse contactate de Gândul, să îşi facă deseori apariţia în birourile şefilor postului tv aflat sub influenţa lui Sebastian Ghiţă.”

Conform surselor noastre, se pare că Uruc controla firma de pavaj Ars Industrial, iar pavajuj din fața Primăriei Ploiești și de pe strada Teatrului ar fi fost luat de la această firmă.

Întâlnirea a fost organizată de Iolanda Băzăvan, viceprimarul Ploieștiului. La discuții a participat și un reprezentant al Consilului Local, un reprezentant de la Patrimoniu și două angajate ale Primăriei.

Iolanda Băzăvan a fost pe ștatul de plată al Asesoft, firmă controlată de Sebastian Ghiță. Potrivit declarației de avere întocmită anul acesta, Iolanda  Băzăvan a avut pe anul trecut un venit de 32.523 lei de la Asesoft.

După aceste negocieri, reprezentanții Affichage au plecat la Urbanism, pentru a găsi o rezolvare a problemei panourilor.
Cert este că, la această oră, fără acea anexă SGU nu poate începe procedura de desființare a panourilor. Cine are interese în zona acestei afaceri, dacă se încalcă sau nu legea, este problema Justiției.
Până se va găsi o rezolvare a acestei situații, ziarul Incomod publică integral acea anexă, pentru ca lucrurile să revină la normal.

UPDATE-Deoarece persoane din primărie au sugerat că anexa respectivă a fost ruptă de viceprimarul Iolanda Băzăvan, și dată fiind legătura dintre Liviu Uruc și Sebi Ghiță (firma Asesoft unde a lucrat actualul viceprimar),am încercat să îi luăm un punct de vedere. După publicarea acetui articol, viceprimarul Iolanda Băzăvan l-a contactat pe reporterul ziarului Incomod căruia i-a declarat: ”Nu e nimic adevărat, nu am rupt nicio hârtie pentru că eu nu am niciun interes acolo. Nu mai lucrez la Asesoft. Faptul că am lucrat 10 ani într-o firmă nu înseamnă că mai am vreo legătură cu aceasta. Eu sunt un om modest, nu am strâns averi, după cum se poate verifica și nu aveam niciun interes acolo. Zvonurile nu sunt adevărate.”.

panouri 1

panouri2

panouri3

panouri4

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here