După serialul despre Serviciul Român de Informații, în care v-am prezentat și explicat cele mai dezbătute mituri care planează în jurul acestei instituții, am lansat și un serial despre Serviciul de Informații Externe, de departe cea mai misterioasă și performantă instituție din România care activează în zona „serviciilor”.

Puteți reciti serialul „Misterele SRI” aici!

Am început serialul „Misterele SIE” prin a vă prezenta cum puteți deveni spion pentru acest serviciu, în primul episod. Sunt patru categorii de job-uri în cadrul SIE și astăzi vă spunem care sunt cerințele dacă vreți să faceți analiză strategică pentru spioni.

Cerinţe specifice pentru analiză strategică:

  • Absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate.
  • Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.

Pentru a ocupa un post în acest domeniu, candidatul trebuie să aibă inteligenţa de nivel superior, cunoştinţe foarte bune de cultură generală, capacitate de analiză, sinteză, elaborare şi interpretare a informaţiei, exprimare clară şi concisă a ideilor.
Necesitatea de perfecţionare pe acest post impune interesul persoanei pentru dezvoltarea continuă, precum şi aptitudini de învăţare şi comunicare de nivel superior.

  • Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie.

  • Pentru anumite specializări există posibilitatea desfăşurării activităţii în ture.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here