Vă rog să citiți următoarele linkuri:

Bărbat bătut crunt de Poliția Locală, încătușat și aruncat în boscheți

Următorul articol prezintă și punctul de vedere al unui agent de la mascații Poliției Locale, prezent la acel eveniment neplăcut.

 

APH Exclusiv. Am vorbit cu mascații de la Poliția Locală acuzați că ar fi bătut un cetățean: „Ne-a amenințat, ne-a agresat, am acționat conform legii. De 3 zile suntem înjurați în spațiul public pentru că ne-am făcut datoria”

De fel sunt fan mascați ca metodă de intervenție, ei acționează în varianta scurtă cum îmi place mie să zic, fără multă trăncăneală și folosindu-se de orele de pregătire fizică și psihică combinate cu experiența din teren pentru a rezolva orice fel de situații, inclusiv cele neprevăzute și care pot pune viața în pericol oricărei persoane aflate în zona de acțiune. 

De-a lungul timpului am documentat mai multe conflicte între mascații Poliției Locale și diverse persoane: scandalul cu Zorro din Mimiu, care a atacat echipajele de mascați cu o sabie, conflictul din centrul orașului când un polițist local a vrut să facă uz de armă și chiar o bătaie în toată regula, parte în parte cum se spune, în cartierul Vest pe strada Lacul Bâlea. 

Însă niciodată nu am întâlnit așa mascați prietenoși și de treabă cu scandalagiii, cum sunt cei din articolul ziarului Actualitatea Prahoveană.      

Iată ce spun aceștia, pe etape, până la momentul încătușării:

1. Contactul

Era într-o vizibilă stare de ebrietate. Era miezul nopții, din mașină urlau manelele, moment în care l-am abordat și l-am rugat să dea muzica mai încet. Era totuși miezul nopții. Ne-a răspuns: „Da, ce, bă, te deranjează?”.”

2. Negocierea

I-am răspuns că nu e vorba de noi, ci de faptul că e târziu și nu e normal să deranjeze locatarii din jur.

3. Intimidarea

”I-a spus unui coleg că nu vorbește cu el, ci cu șeful lui. „Tu știi, bă, cine sunt eu? Nu vreau să dau mai încet”. În acel moment, colegul i-a cerut să se legitimeze, conform regulamentului. „Nu vreau, bă, cine sunteți voi, vă dau afară pe toți”.

4. Aducerea la cunoștință a regulamentului

În acel moment i-am spus că nu e nici o problemă că nu vrea, însă potrivit regulamentului, îl ducem la secția de Poliție, pentru că refuză să se legitimeze.”

5. Ultrajul

”A început să ne înjure, să ne amenințe că ne leagă de mașină și ne plimbă prin oraș. L-a tras pe un coleg de uniformă, l-a împins. Atunci am procedat la imobilizarea acestuia cu cătușe, l-am urcat în mașina de serviciu și am plecat la secția de Poliție. Pe drum ne-a înjurat și ne-a amenințat.”

6. Informarea și din nou ultraj, suspiciune de comiterea a unei infracțiuni

”Noi l-am informat că îi vom da amendă pentru tulburarea liniștii publice. Nu mai spun că sigur era el la volan, fiind într-o avansată stare de ebrietate. A început iar să urle, să înjure, să ne amenințe.”

7. Happy end cu mașina mascaților pe post de taxi

”Polițistul de la secție ne-a spus să îl ducem la Psihiatrie, pentru a se calma. Ajuns acolo, s-a mai calmat și ne-a zis să îl ducem înapoi acasă. I-am zis că nu suntem Taxi, însă, având având drum spre Bereasca, l-am luat, totuși, cu noi. La intersecția cu strada Praga, unde este un mic părculeț, ne-a zis să îl lăsăm aici, că îl ia băiatul lui de acolo. S-a pus pe o bordură și a început să butoneze telefonul, spunând că îl dor încheieturile.”

Analizând desfășurarea acțiunii, nu înțeleg nici în ruptul capului lipsa de fermitate, potrivit regulamentului, ca să îi citez pe băieți. 
Totuși, prin denumire, sunteți trupe de elită. Dacă explicați regulamente și suportați înjurături și loviri ca după să fiți pe post de taximetriști, nu prea aveți de ce să purtați armament.
 
Nu vreau să vă jignesc, poate sunteți niște băieți extraordinari, bine pregătiți, iar în seara aceea a fost o scăpare, o eroare omenească.

Ca fapt divers, am sunat un băiat de la mascații Poliției Prahova, i-am explicat pe scurt speța și mi-a dat dreptate. Mi-ar fi povestit o oră despre diferite modalități de acționare în astfel de situații dar l-am rugat să îmi spună o variantă scurtă. Iată ce a ieșit, în două cuvinte: ”În intervenție acționezi gradual, pleci de la somație, dacă nu ai timp treci direct la procedee de încătușare, niciodată om la om, minim doi oameni intervin. Este și o chestiune psihologică, din moment ce ai cagulă, nu stai la discuții, acționezi. La fața locului ar fi trebuit să fie un agent de la ordine publică pentru a discuta cu persoana respectivă, iar în cazul în care era necesar interveneau mascații pentru încătușare și extragere din zonă”. 

Nu uitați, stimați mascați, că toată lumea este de partea voastră. Nu cred că există vreun ploieștean care să nu vrea un oraș fără scandalagii de genul celui prezentat de voi mai sus. 
Totuși, în cazul de față unde poveștile celor implicați se bat cap în cap doar Justiția va stabili adevărul. 
Și o mențiune în încheiere despre jandarmi în ceea ce privește ordinea publică sau situații similare cu cea de mai sus. Tot bazat pe cazurile documentate, am observat că ei nu prea stau la discuții: dau amenzi repede iar dacă persoanele recalcitrante nu se potolesc sunt imediat încătușate și urcate în mașină. Foarte eficient, dealtfel.

7 COMENTARII

 1. minciuni..minciuni…minciuni.
  la sfarsitul anchetei ve ti vedea ca am fost batut si torturat degeaba..au am acte la mana doveditoare ca am fost agresat si torturat fizic.e normal ca Pol Comunitara sa se apere cu un punct al lor de vedere nu?
  semnat:narcis iamandi.

  • Sa nu dai inapoi ! Politia locala , nici nu ar trebuii sa existe ! Functioneaza pe japca si intimidare facand abuzuri de nume si uniforma , dar ei nu cunosc legea ! Sunt morti ! Legea este vie !

 2. deja au inceput cercetarile iar certificatul meu face do ada ca am fost agresat…doamne cat pot sa minta ordinarii care e si normal sa se apere cumva….

 3. cum a s fi putut sa le cer sa ma lase in parc daca ei tot mergeau inapoi unde aveam autoturismul?cum vedeam eu parculetul cand eu eram pe post de preș in masina lor?cum butonam telefonul daca ei mi l au spart?uitati va la ei cat sunt de imbecili..mincinosi …

  • Au trecut aproape 7 8 luni de la incident.eu tot cu mana rupta si vad ca nu prea se misca nimic!!!poate cnv vede acest comentariu si se zbate ptr acest subiect sa afle adevarul.inca detin documente ca am fost talharit,abuzat,batut,si aruncat din masina!!!

 4. S a implinit 1 an si 3 luni de la incident i cnv ii protejeaza pe mascati.nici o pb, de luni 09.03.2020 imi voi angaja un avocat, si sunt si chemat la Bucuresti in urma sesizarii mele facute privind ancheta ,,greoaie,,pe care o desfasoara anchetatorul cazului…poate asa o rezolvam, ca vad ca aici la Ploiesti e greu:))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here