Francisc Demetrescu (38 de ani), spaima cartierului de vest din Ploieşti, acuzat că a violat şi ameninţat mai multe tinere din oraş, a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru viol, tentativă de viol, furt calificat, furt în formă continuată şi ameninţare.

Curtea de Apel a respins apelul formulat de Demetrescu la sentința dată de Judecătoria Ploiești. Așadar, violatorul a rămas cu pedeapsa inițială stabilită de prima instanță, adică  7 ani, 8 luni și 1.253 zile închisoare. Cele 1.235 de zile reprezintă un rest de pedeapsă rămas neexecutat, pentru că Demetrescu a fost eliberat condiționat din închisoare.

Violatorul din Ploieşti este un individ deosebit de periculos, cu un cazier bogat. În anul 2003, a mai atacat o tânără în centrul Ploieştiului, pe care ulterior a dus-o cu forţa într-un pasaj pietonal unde a violat-o şi chiar a vrut să o omoare. Francisc Demetrescu a fost condamnat definitiv în 2006 la 15 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate şi tentativă de omor.

Şi-a ispăşit cea mai mare parte din pedeapsă la Penitenciarul Ploieşti, iar ultimele luni le-a petrecut la închisoarea din Mărgineni, judeţul Dâmboviţa. În august 2018, Judecătoria Găeşti a admis propunerea de liberare condiţionată.

Odată ieșit din spatele gratiilor, bărbatul s-a întors la ce știa el să facă mai bine. Ataca tinere pe stradă pe care le agresa sexual și, dacă putea, le lăsa și fără bunurile ușor de valorificat (telefoane în special).

Pentru faptele pe care le-a făcut de când a ieşit din închisoare, adică din toamna anului 2018 şi până în iunie 2019, Francisc Demetrescu a fost condamnat astfel:

-5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (faptă din 21.10.2018)

-8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare (faptă din 03.02.2019).

-4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol (faptă din 01.06.2019).

-1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă din 01.06.2019).

-1 an și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă din 02/03.06.2019).

-1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată (fapte din 08.06.201).

Pentru aceste noi fapte, Francisc Demetrescu a fost condamnat la şapte ani şi opt luni şi 20 de zile de închisoare.

Demetrescu a fost deja încarcerat la Penitenciarul Ploiești. Urmează să se stabilească dacă individul își poate ispăși pedeapsa într-un regim semideschis, așa cum este la Penitenciarul din Ploiești, sau va fi transferat în Dâmbovița, într-un regim închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here