ispas2
Ancheta procurorilor în dosarul celor trei ofițeri de poliție, Constantin Ispas, fostul șef DGA Prahova, Emanuel Saghel, ofițerul BCCO și Adrian Rădulescu, fost adjunct al IJP Prahova, cercetați pentru fapte de corupție, respectiv abuz în serviciu este departe de final.
În cauză urmează să mai fie audiați martori care au solicitat protejarea identității, dar și să mai fie făcute denunțuri. Acest lucru reiese din motivarea instanței de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova la decizia de prelungire a duratei măsurii arestării preventive în ceea ce-l privește pe Constantin Ispas. Judecătorul a considerat că lăsarea în libertate a fostului șef anticorupție ar putea periclita desfășurarea anchetei procurorilor DNA și ar putea influența în mod negativ persoanele ce au depus sau care urmează să depună denunțuri, precum și martorii care urmează să fie audiați.
„Modalitatea concretă de săvârşire a activităţilor infracţionale relevă un grad de pericol social ridicat, care este apt a determina în rândul opiniei publice o reacţie negativă existând riscul ca inculpatul să influenţeze negativ persoanele ce au depus sau vor depune denunţuri, (multe dintre acestea solicitând să fie audiate cu identitate protejată, inclusiv după arestarea preventivă) precum şi martorii ce urmează a fi audiaţi. Privind prin prisma calităţii subiectului activ, se apreciază că funcţia deţinută de inculpat, modalitatea în care s-au folosit de acestea, potenţează gradul de pericol concret pentru ordinea publică. În acest sens, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că măsura preventivă cea mai aspră luată faţă de inculpat nu este disproporţionată în cauză, faţă de pericolul social al faptelor şi ecourile negative pe care acestea le-a avut în colectivitatea din care provine, ” se arată în motivarea judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova.
În urma acestei decizii, Ispas va mai rămâne în stare de arest preventiv încă 30 de zile, decizia rămânând valabilă după ce Curtea de Apel Ploiești a respins ieri contestația depusă de polițist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here