Mădălina Lupea – Prefectul Județului Prahova s-a întâlnit cu delegația Regatului Cambodgiei, condusă de E.S. Ouch Borith – Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională.

La întâlnire a participat Valeriu Arteni, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României de la Hanoi – Republica Socialistă Vietnam, și Mihaela Hristache – Director Relații Interne și Internaționale al Camerei de Comerț și Industrie Prahova. Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Camerei de Comerț Cambodgia și ai unor importante companii din această țară.

Delegația efectuează o vizită în județul Prahova, pentru identificarea unor oportunități concrete de cooperare la nivel administrativ, economic, comercial și investițional.

În cursul convorbirilor, Mădălina Lupea și E.S. Ouch Borith au agreat necesitatea stabilirii unor relații, atât la nivel instituțional, între reprezentanții administrației locale și județene, ai mediului de afaceri, cât și a schimburilor economice, comerciale și investiționale, în vederea sprijinirii și dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.

Mădălina Lupea a prezentat perspectivele de dezvoltare a relațiilor administrative, economice, comerciale și investiționale bilaterale romano-cambodgiene, și au fost identificate, având în vedere principalele sectoare ale ecomomiei cambodgiene (textile, turism, zăcăminte de petrol și gaze naturale) domenii în care putem oferi consultanță, sprijin și suport in vederea unei prezențe a acestora în județul nostru.

Exprimându-și speranța că firme reprezentative române și cambodgiene vor avea posibilitatea să aibă o prezență substanțială pe cele două piețe, cei doi interlocutori și-au manifestat interesul pentru evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale.

Vizita aceasta reprezintă o premieră pentru județul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here