Un muncitor în vârstă de 27 de ani a fost lovit grav de o mașină în timp ce efectua lucrări de amenajare a unei treceri pentru pietoni la intrare în Ploiești, în zona Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Accidentul s-a produs marți, 26 ianuarie, iar miercuri au ieșit la iveală noi detalii: lucrările efectuate nu erau semnalizate corespunzător, iar firma care le executa nu avea avizul poliției pentru instituirea restricțiilor de circulație în zonă.

“Cu privire la accidentul rutier produs în data de 26 ianuarie, pe DJ 102, în comuna Blejoi, polițiștii au efectuat verificări cu privire la legalitatea efectuării în zonă a lucrărilor de amenajare a unei treceri pentru pietoni. Cu această ocazie, s-a constatat faptul că societatea în cauză nu avea avizul poliției rutiere în vederea instituirii de restricții de circulație pe drumurile publice, iar lucrarea nu era semnalizată corespunzător standardelor în vigoare. În acest sens, societatea a fost sancționată contravențional conform prevederilor OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 3.045 de lei.”, au declarat pentru ziarul Incomod reprezentanții Poliției Prahova.

Potrivit unor surse, societatea care efectua lucrările este ASMANT CONSTRUCT SRL, din Boldești Scăieni.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a fost sesizat despre accidentul produs marți. Inspectorii ITM au mers miercuri dimineață în zona accidentului și, de asemenea, vor examina planșele fotografice de la accident pentru a verifica dacă au fost încălcate norme ce țin de protecția muncii, au declarat pentru ziarul Incomod reprezentanții ITM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here