marian ichim angajat hidroprahova

marian ichim angajat hidroprahovaMarian Ichim, muncitorul rănit în accidentul de muncă de la Câmpina, pe şantierul Hidro Prahova nu şi-a mai primit salariul din luna decembrie, deşi omul este în concediu medical. Acesta susţine că nu mai are bani nici măcar pentru o bucată de pâine, iar în aceste zile se aşteaptă să rămână fără curent electric, gaze şi apă pentru că nu şi-a mai achitat facturile de anul trecut. Mai grav este că, din lipsă de bani, Ichim şi-a neglijat tratamentul indicat de medici în urma rănilor provocate în timpul accidentului şi riscă acum să rămână cu sechele pe care nu le va mai putea vindeca vreodată. Ichim spune că, deşi a insistat în repetate rânduri pe lângă reprezentanţii societăţii unde este angajat, în speranţa că va primi măcar o parte din banii cuveniţi, aceştia  îl tot amână de la o zi la alta.

Marian Ichim, în vârstă de 45 de ani, a fost victima unui accident de muncă în vara anului trecut pe unul dintre şantierele HidroPrahova de la Câmpina, acolo unde se lucra la extinderea canalizării oraşului, proiect finanţat cu fonduri europene aflat acum în cercetare la DNA Ploieşti. Bărbatul suda o conductă într-un şanţ adânc de un metru şi jumătate, moment în care peste el s-a prăbuşit o bucată de asfalt, tocmai pentru că malurile de pământ nu au fost asigurate. Acesta a fost atunci internat la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost supus unor intervenţii chirurgicale, a rămas fără splină, dar s-a ales şi cu o pareză pe partea dreaptă din cauza căreia nu-şi mai poate mişca mâna, iar piciorul, cu greu. ITM a făcut atunci o anchetă la faţa locului, a stabilit că în cauză este vorba despre un accident de muncă, societatea Arcade Băneşti, subcotractorul lucării, este vinovată, s-a dat o amendă, însă victima nu a primit niciun ajutor din partea firmei. Pe latură penală a fost deschis un dosar, însă ancheta trenează, astfel că Ichim nu poate nici măcar acţiona în instanţă angajatorul pentru a solicita şi obţine daune.
“Ultimii bani i-am primit în luna decembrie şi de atunci nimic. Este dreptul meu, sunt în concediu medical, sunt asigurat medical, deci firma trebuie să mă plătească. I-am tot sunat şi mă amână de azi pe mâine. Ba mai mult, şeful meu m-a chemat în oraş să ne întâlnim să-mi dea salariul. Am făcut un efort, pentru că eu nu mă pot deplasa pe o distanţă lungă, am rugat un vecin să mă transporte cu maşina până în centru, am aşteptat şi tot aşteptat şi nimic. L-am sunat din nou pe director, iar el mi-a zis că este în Ploieşti şi că nu ajunge …Mă mai pun şi pe drumuri degeaba. Lor nu le pasă că nu mai am niciun ban, că am o soţie şomeră, că am un copil la şcoală, că nu am ce să-i dau să mănânce, că nu am bani de medicamente, ” spune Marian Ichim.
Faptul că firmele care lucrează pe şantierele Hidro Prahova din Câmpina nu-şi plătesc angajaţii nu este un secret. La sfârşitul anului trecut, se vorbea că o echipă de muncitori a abandonat utilajele după ce au făcut mai multe şanţuri pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpiniţa, şi au plecat de la punctul de lucru tocmai pentru că nu şi-au primit salariile.

Sursa: observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here