Andrew Fletcher, membru fondator al formaţiei Depeche Mode, a murit joi la vârsta de 60 de ani, informează The Guardian.

Anunţul a fost postat pe contul de Twitter al formaţiei Depeche Mode.

„Suntem şocaţi şi plini de o tristeţe copleşitoare, în urma decesului prietenului nostru drag, membru de familie şi coleg de formaţie Andy «Fletch» Fletcher”.

„Fletch a avut o inimă de aur şi era acel om pe care te puteai baza în orice moment, fie că era vorba despre o conversaţie spirtuală, o glumă bună sau o bere rece. Suntem alături de familia sa şi vă rugăm să vă gândiţi la ei şi să le respectaţi intimitatea”, se arată în postarea publicată pe contul de Twitter al formaţiei Depeche Mode.

Cel cunoscut de-a lungul carierei sale muzicale sub porecla „Fletch”, Andy Fletcher s-a născut în 1961 în oraşul englez Nottingham.

La sfârşitul anilor 1970, Fletcher a fondat formaţia Composition of Sound împreună cu Martin Gore şi Vince Clarke. După cooptarea în această formaţie a vocalistului Dave Gahan, noua denumire a trupei a devenit Depeche Mode.

Primele hituri ale Depeche Mode au fost înregistrate în anul 1981: New Life şi Just can’t get enough.

Un an mai târziu, în locul său a fost cooptat Alan Wilder.

Muzician de excepție, Alan a adus sound-ul Depeche Mode la un alt nivel, iar creațiile formației britanice au culminat cu albumele Violator (1990) și Songs of Faith and Devotion (1993), ultimul fiind considerat de critici apogeul creației Depeche Mode.

În 1995, Wilder şi-a anunţat retragerea din Depeche Mode. De atunci, formaţia a rămas în formula cu trei membri oficiali Fletcher, Gore şi Gahan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here