muzeul national al petrolului vedere exterioara

Turiştii au serioase motive să viziteze Ploieştiul: Muzeul Petrolului, unic în România, a fost redeschis ieri. Acesta spune povestea evoluția industriei petroliere și performanțele acesteia.

Cu o vechime de peste 60 de ani, muzeul este o emblemă a oraşului, având ca obiect conservarea materialului documentar cu privire la evoluția și dezvoltarea industriei petroliere din România.

Citește și: Un bătrân de 61 de ani, reținut de DIICOT, după ce a întreținut relații sexuale cu mai multe minore

Instituţia este acum secţie a Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, după ce, în urmă cu un an, a fost semnat protocolul ce a vizat trecerea din patrimoniul OMV Petrom în cel al Consiliului Judeţean Prahova, notează ziarulprahova.ro

Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 de exponate.

Muzeul Național al Petrolului a fost inaugurat la 8 octombrie 1961, ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere românești, în 1857. Este printre singurele muzee de acest fel din țară (următoarele fiind cele de la Zemeș și Moinești) și din Europa.

Citește și: VIDEO – O dronă folosită pentru contrabandă a fost descoperită de polițiști

Programul de vizitare al muzeului, aflat pe strada Dr. Bagdasar nr. 8.,este de marți până duminică între orele 9.00 – 17.00, tariful fiind de 6 lei/persoană individual și 4 lei/persoană pentru grup (minimum 10 persoane), de gratuitate beneficiind persoanele cu dizabilități, copiii cu vârsta până la 3 ani și cei din centrele de plasament, mai notează aceeaşi sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here