Emanuel Saghel, fost șef serviciu în cadrul BCCO Ploiești, Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova, fost șef SIPI, și Adrian Rădulescu, fost adjunct al comandantului Poliției Prahova, sunt cercetați în prezent într-un dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești pentru constituire de grup infracțional organizat. În paralel, cei trei ofițeri au fost deja trimiși în judecată pentru fapte de corupție în dosarul 150/P/2014 instrumentat de procurorii DNA Ploiești.

Citește și: Cum se fabricau dosare penale și care erau afaceriștii vizați de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Ce magistrați viza Saghel în mesajele codate trimise din arest. FOTO WHATSAPP

Cum arătam și în celelalte articole, anchetatorii au găsit sute de documente în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas. Procurorii DNA Ploiești au găsit dosare penale, acte din timpul urmăririlor penale, fișe de la Evidența Populației și nenumărate alte documente clasificate și secrete de stat. Faptul că respectivele documente au fost printate, multiplicate și scoase în afara unităților reprezintă o ilegalitate. În plus, procurorii au găsit și notițe cu informații scrise de mână. Documentele și actele găsite la domiciliile ofițerilor privesc persoane importante din județ, de la oameni politici, la afaceriști și polițiști. Unele documente reprezintă informații despre persoane apropiate celor trei ofițeri, altele despre persoane care au făcut obiectul unor dosare penale instrumentate de polițiști. Prin urmare, se poate trage concluzia că cei trei polițiști adunau informații atât despre persoane pe care doreau să le protejeze, cât și despre persoane pe care doreau să le „execute”.

Citește și: Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

Printre persoanele protejate de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas se numără și Gabriel Trifu, patronul VIGAFON. Gabriel Trifu este finul polițistului Adrian Rădulescu, de unde și interesul acestuia pentru a-l proteja.

Citește și: Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu. FOTO-DOCUMENTE

După ce cei trei ofițeri de poliție, Saghel, Rădulescu și Ispas au fost reținuți de DNA și trimiși în judecată, Gabriel Trifu a fost la rândul său arestat. Este interesant de observat că de afacerile lui Trifu nu s-a atins niciun procuror sau polițist cât timp cei trei ofițeri au fost pe „cai mari”, deși faptele de care a fost acuzat au fost săvârșite în perioada 2013-2015 (cei trei ofițeri au fost reținuți în august 2015).

Citește și: Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

În plus, așa cum spuneam mai sus, Gabriel Trifu este chiar finul lui Adrian Rădulescu, care a fost adjunct al chestorului Viorel Dosaru, răspunzând de Serviciul de Investigare a Fraudelor. Dar deși Gabriel Trifu a fost acuzat inclusiv de evaziune fiscală, cât timp nașul Rădulescu a fost adjunctul lui Dosaru niciun polițist nu a sesizat infracțiunile economice de care îl acuză procurorii.

Citește și: Cine este fostul șef SRI Prahova vizat de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. FOTO-DOCUMENTE

La data de 24 februarie 2017, Gabriel Trifu a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, fiind acuzat de constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 04.01.2013 – 31.08.2015 inculpatul Trifu Gabriel împreună cu inculpaţii Trifu Ştefana (mama sa), Ionescu Paul Horia şi alţi 11 suspecţi, au constituit un grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, cu scopul de a favoriza din punct de vedere fiscal o societate pe care o administra inculpatul Trifu Gabriel, prin crearea aparenţei achiziţionării de pe piaţa internă a unor mărfuri care în realitate proveneau din achiziţii intracomunitare.

Prin intermediul societăţilor pe care le controlau, membrii grupului au emis facturi fiscale ce atestau livrări de telefoane mobile şi accesorii, contravaloarea facturilor fiind ulterior achitată prin transfer bancar. Sumele de bani ajungeau în conturile unor societăţi comerciale furnizoare din Slovacia şi Ungaria, aflate sub controlul membrilor grupului, societăţi care efectuau achiziţiile în regim intracomunitar, dar se sustrăgeau de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A. datorate bugetului de stat.”, anunța DIICOT printr-un comunicat de presă.

Citește și: Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, audiat la DNA Ploiești: “Recunosc că am făcut o prostie”. FOTO-DOCUMENTE

Gabriel Trifu a fost trimis în judecată sub aceste acuzații, iar în rechizitoriul întocmit de procurori apare o referire și la nașul Adrian Rădulescu, despre care angajații lui Trifu știau că-l protejează.

În stenograma unei discuții dintre o angajată a lui Gabriel Trifu, care a fost audiată de DIICOT, și soțul acesteia, cel din urmă o ceartă pe soția sa că a declarat la audieri ce i-a spus Gabriel Trifu să zică, lăsând impresia că este vorba despre o declarație mincinoasă pe care ar fi dat-o femeia în primă fază. Aceasta se scuză în fața soțului, motivând că a făcut acest lucru știind că Gabriel Trifu „are relații” și că este ajutat de nașul lui.

„Păi, am știut eu că el, c-a zis că are relații, că-l ajută p***a, sulea, nași-su, nu știu cine zicea că-l ajută, știu io, el zicea că are el relațiile lui ș-așa, îți dai seama…”, apare în stenograma interceptată de anchetatori (foto sus).

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here