fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Nebuloasa combaterii poleiului la Ploiești. 700 de tone de material antiderapant împrăștiate cu câteva utilaje

Citește Și

- Reclamă -

Discrepanțe majore în datele furnizate de primăria Ploiești cu privire la cantitățile de material antiderapant și la utilajele folosite de operatorul de salubritate în cadrul acțiunilor de combatere a poleiului! Cantitatea exactă de material antiderapant folosită la cele două ninsori din Ploiești de anul acesta rămâne un mister și ridică mari semne de întrebare. În plus, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a sesizat Garda de Mediu după ce a descoperit că poleiul de pe străzile din Ploiești nu a fost combătut corespunzător autorizației de mediu.

Potrivit comunicatelor emise de primăria Ploiești, în urma celor două ninsori au fost folosite 539 de tone de material antiderapant. Numai la prima acțiune, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, primăria Ploiești spune că s-au folosit 150 de tone care au fost împrăștiate cu șase sărărițe cu lamă de capacitate medie.

- Reclamă -

Numai că potrivit inspectorilor responsabili cu deszăpezirea, societatea avea un singur utilaj funcțional în noaptea respectivă, restul fiind stricate. De abia a doua zi dimineață, încă o sărăriță a fost reparată și trimisă pe traseu. Inspectorii explică faptul că este imposibil ca o singură sărăriță să împrăștie 150 de tone de material antiderapant într-o noapte, dar una peste alta operatorul de salubritate a tarifat primăria ca și cum s-ar fi întâmplat.

Deși primăria a transmis în comunicate 539 de tone, Agenția pentru Protecția Mediului a fost informată de RASP că s-au folosit 700 de tone de material antiderapant.

Într-un răspuns transmis redacției ziarului Incomod (foto sus), APM Prahova spune că după ce a observat că au fost depășite limitele de emisie pentru PM10 (particule din aer) a avansat ipoteza că acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza tratării carosabilului cu nisip sau sare. Astfel, APM Prahova a solicitat RASP să-i comunice cantitățile și compoziția materialelor antiderapante folosite.

- Reclamă -

Agenția de Mediu spune că RASP, prin operatorul de salubritate, a transmis că a folosit 700 de tone amestec nisip cu sare. Potrivit autorizației de mediu, însă, materialul antiderapant ar trebui să conțină și clorură de magneziu.

APM Prahova mai spune că a sesizat Garda de Mediu Prahova, autoritatea care verifică și sancționează neregulile.

„Aceste informații au fost transmise către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, instituție în competența căreia intră verificarea respectării autorizațiilor de mediu și aplicarea, după caz, a sancțiunilor”, mai spune APM Prahova în răspuns.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Fost premier al României despre candidatura lui Dumitrescu la CJ Prahova: ”Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, deși inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova,...
Sari la conținut