Apar amănunte din ce în ce mai șocante despre cazul de necrofilie de la Bușteni. Gheorghe Brehoi, bărbatul acuzat că și-a violat mama după ce aceasta a murit, a mai fost reclamat, în urmă cu 16 ani, că a violat o minoră de 11 ani, fata unor vecini. Culmea, bărbatul nu a fost condamnat atunci la închisoare, deși a existat un proces pe rol. A fost găsit vinovat doar pentru întreținere de relații sexuale cu un minor, iar pedeapsa a fost simbolică, susține mama fetei: patru ani sub supraveghere cu executarea pedepsei la locul de muncă (munca silnică, așa cum prevedea vechiul Cod Penal). De la acel proces, în cartierul Cezar Petrescu din Bușteni, acolo unde locuia Brehoi împreună cu mama sa, s-a așternut teroare (FOTO SUS). Și acum, după ce au aflat că bărbatul a ajuns în spatele gratiilor, vecinii se tem să vorbească despre el, dar recunosc cu jumătate de gură că știau că își teroriza mama.

„A pus-o să jure că-i vor ieși bube mirositoare pe corp dacă va spune cuiva”. Singura care a avut curajul să vorbească despre acest monstru cu chip de om a fost Viorica Penescu, mama fetei violate în urmă cu 16 ani (FOTO JOS). Femeia susține că Alexandra a fost terorizată de Brehoi timp de patru ani, însă copila nu a avut curajul să spună prin ce trece. Fusese obligată să jure pe Biblie și să facă un legământ scris că nu va spune nimănui nimic niciodată. „A pus-o să scrie un blestem. Să jure că dacă va spune cuiva ceva îi vor ieși bube mirositoare pe corp. Scrisoare fetei a păstrat-o în Biblie. Poliția a găsit-o atunci când s-a făcut ancheta. (…) Mama lui a făcut tot posibilul să-l scape de închisoare. Ba chiar mi-a spus că băiatul ei ar vrea să o ia de soție pe fata mea. Cum să o ia de soție? El era căsătorit și avea un copil. Fata mea era un copil, mi-e și greu să mă mai gândesc prin ce am trecut atunci… ”, povestește Viorica Penescu.

Terorizată de vecinul său, și speriată de ce va spune lumea când se va afla, Alexandra a fugit de acasă, undeva prin Alba Iulia cu gândul de a se retrage la o mânăstire, susține mama victimei. Atunci când părinții au aflat, se pare că a fost prea târziu. Deși au făcut o plângere la Poliție, a existat o anchetă și un proces penal, totul s-a terminat cum nu se poate mai convenabil pentru Brehoi. O pedeapsă simbolică. După acest scandal, soția lui Brehoi a ales să divorțeze și s-a mutat la București. A fost momentul în care a început coșmarul pentru mama monstrului. Vecinii spun că scandalurile se țineau lanț, iar femeia era bătută și agresată des. Nu de puține ori, spun oamenii, se auzeau strigătele bătrânei care îi cerea lui Dumnezeu să vină să o ia mai repede la el.

Tot Viorica Penescu spune că Brehoi nu era un alcoolic, așa cum am putea crede despre cineva care are un astfel de comportament, ba din contră. “ Era un om cu frica lui Dumnezeu. El ne spunea că este propovăduitorul Lui pe Pământ” , spune femeia. Avea însă înclinații sexuale anormale, dar pe care Viorica Penescu le-a observat mult prea târziu.

“Era pedofil, dar în același timp îmi spunea și mie că odată și-odată voi fi a lui… Ne făcea cadouri scumpe, iar acest lucru ar fi trebuit să-mi dea de bănuit, dar uite că nu s-a întâmplat așa. Ar fi trebuit să-mi dea de gândit, dar m-am luat atunci cu serviciul, cu viața și n-am realizat prin ce coșmar trece fata mea.”

Ultimele cinci zile de coșmar

Faptul că monstrul din Bușteni și-a violat până și mama moartă nu era cunoscut în cartier, dar informația, deși extrem de șocantă, nu i-a surprins deloc pe oameni. Se așteptau la orice de la acesta. Așa cum susțin polițiștii, bătrâna a murit într-o zi de luni, dar fiul ei a anunțat decesul abia vineri, la cinci zile de la deces. În tot acest timp, spun vecinii, în apartament era tot timpul lumina aprinsă. Ce s-a întâmplat în aceste zile între pereții casei este imposibil de imaginat. Polițiștii și-au dat seama că ceva nu este în regulă așa că au catalogat moartea femeii ca suspectă și au așteptat rezultatele necropsiei, care le-au confirmat bănuielile.

Femeia murise de moarte bună, însă cadavrul acesteia prezenta urme de agresiune sexuală după deces.

Principalul suspect – Gheorghe Brehoi

Acesta a fost reținut și încarcerat fiind acuzat de viol. Deși pare ciudată încadrarea juridică, Noul Cod Penal prevede ca viol și raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

mama violata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here