petrolul ploiesti

petrolul ploiestiDaniel Chiriţă, fost jucător la Petrolul şi apropiat al clubului a anunţat astăzi în direct, la Sport.ro, că “se negociază preluarea Petrolului de către alţi investitori”. Conform unor informaţii pe surse, ar fi vorba despre investitori străini, iar intermediarul discuţiilor ar fi patronul Rapidului, Valerii Moraru.

“100% sunt discuţii şi sperăm ca într-o săptămână, 10 zile, să se finalizeze discuţiile. Nu se poate spune momentan cu cine pentru că n-ar fi fair play să discutăm acum cine preia, cine o să vină. Sunt stăini, nu sunt români. Sunt discuţii avansate şi toţi care sunt implicaţi în fenomenul ăsta la Petrolul aşteaptă să se rezolve aceste discuţii. Automat, în momentul în care vin investitori, şi am înţeles că vor veni investitori foarte potenţi, automat că se iese din insolvenţă mult mai rapid”, a declarat Daniel Chiriţă.

“Până nu vedem fapte concrete, nu credem nimic. Se vorbeşte că sunt anumiţi oameni care îşi doresc să preia Petrolul, dar din ce ştiu eu, nu a ajuns nimeni la Dan Capră să negocieze cu el. Soţia dânsului este şi fina mea şi am discutat acum câteva zile cu ea şi nu mi-a spus nimic despre asemenea lucruri. Dacă există cineva interesat, ştie unde să ajungă.”, a comentat informaţia Vivi Rachită.

Pe de altă parte, s-a vehiculat şi numele unui alt posibil investitor în persoana sirianului Nawaf Salameh, fondator şi CEO al distileriilor Alexandrion. Acesta este interesat să preia, alături de alţi oameni de afaceri din judeţul Prahova, clubul simbol al oraşului Ploieşti, conform Observatorulph.ro.

“Eu am fost întrebat mai demult dacă aş vrea să investesc la Petrolul şi am purtat discuţii pe această temă cu mai mulţi oameni de afaceri din zonă, dar niciodată cu finanţatorul de la Petrolul. Eu aş fi dispus să bag bani doar într-un proiect cu mai mulţi oameni de afaceri şi ca echipa să rămână a oraşului, pentru că Petrolul este o echipă istorică şi trebuie să rămână a oraşului. Dacă vreau o echipă a mea, pur şi simplu îmi fac una. Ar trebuie mai întâi să ne punem de acord noi oamenii de afaceri şi abia apoi să discutăm cu Dan Capră. Acum însă nu ştiu dacă este posibil. Am înţeles că echipa este în insolvenţă şi eu sunt împotriva acestei legi a insolvenţei”, a spus Nawaf Salameh, pentru stiridesport.ro.
UPDATE Principalul acţionar al Rapidului, Valerii Moraru, a confirmat informaţia pentru Sportnews.ro.
”Doi oameni de afaceri din Rusia şi din Anglia ne-au contactat că vor să investească la Rapid. Sunt din domeniul construcţiilor. Eu nu vreau să aduc însă pe nimeni lângă mine până nu ieşim din insolvenţă. I-am îndrumat spre Petrolul şi i-am pus în legătură cu avocatul lor. Mai departe nu mă bag. Pentru a avea un campionat puternic avem nevoie de echipe puternice, din oraşe mari. Nu de echipe din comune, finanţate de primării”.
sursa: sportnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here