Tot mai multe persoane, profesori și părinți ai elevilor deopotrivă, acuză conducerea Școlii Gimnaziale Anton Pann din Ploiești! După ce în luna ianuarie DSV Prahova a confirmat faptul că în incinta unității de învățământ funcționa un chioșc ilegal cu acordul directorului, iată că acum Sandu Laura Sanda (directorul școlii) este acuzată că a fost amendată de ITM și că a plătit sancțiunea din bugetul școlii. În plus, se pare că un control al Direcției de Sănătate Publică Prahova a scos la iveală și mai multe nereguli, pe care directorul nu le-ar fi remediat, motivând lipsa de fonduri, după cum povestesc profesorii.

“În luna aprilie 2016, aceeași directoare a gafat iar, a primit o amendă de 5.000 de lei de la ITM-Prahova. Directoarea a refuzat până acum să ne spună pentru ce a primit amenda, însă deși această sancțiune a fost dată pe numele său, Sandu Laura Sanda, a fost plătită din bugetul școlii. Este permis ca școala și așa oropsită, să fie vitregită de directoare prin plata unei amenzi din bugetul din care se puteau achiziționa materiale pentru îmbunătățirea bazei materiale?

Tot în luna aprilie, școala a fost vizitată de inspectori DSP-Ploiești, care au dat niște avertismente și niște termene de remediere a situației. În școală nu existau materiale dezinfectante, nu existau mopuri separate pentru sălile de clase, holuri și grupuri sanitare, nu existau mănuși și halate pentru îngrijitoare. Deși, în urma sancțiunilor, femeile de serviciu i-au solicitat directoarei să le pună la dispoziție materialele necesare, nici până la aceasta dată nu s-a achiziționat nimic, sub pretextul că nu sunt bani. Termenul de remediere fusese de 10 zile. Au trecut de atunci de mai multe ori 10 zile. Ce e de făcut?”, ne-a povestit o persoană a cărei identitate nu o vom dezvălui din motive lesne de înțeles.

În replică, directorul Laura Sandu spune că lucrurile au stat altfel. Inițial revoltată de faptul că reporterii noștri se interesează de subiect, ulterior aceasta a declarat că unitatea de învățământ a fost amendată de ITM Prahova ca urmare a unei greșeli făcute de fostul secretar al școlii. Cât despre neregulile depistate de DSP, Sandu spune că acestea sunt în curs de remediere.

“Dar dumneavoastră de ce vreți să știți acest lucru, ce importanță are pentru dumneavoastră această informație? A fost o greșeală făcută de fostul secretar al școlii, referitor la înregistrarea în revisal. Nu am fost eu amendată, ci școala. De la DSP ne-au spus să ne dotăm cu dezinfectant, exista, dar ei vor anumite tipuri, nu cele pe care le aveam noi. Ne-au spus de care să luăm, am dat comandă. Ei au anumite tipuri cu care lucrează, pe care școala nu cred că le-a folosit vreodată. Am făcut comandă și urmează să le primim. Referitor la acea amendă, Consiliul de Administrație al școlii a luat o hotărâre, nu văd care este problema. A fost dată școlii și probabil va fi imputată persoanei pentru că avem dreptul prin lege să facem acest lucru, așa s-a discutat.”, a declarat directorul Laura Sandu pentru ziarul Incomod.

N.R.: Ziarul Incomod a cerut puncte de vedere atât de la DSP, cât și de la ITM, referitor la această situație, pe care le vom publica în momentul în care le vom primi.

Citește și:

Chioșc ilegal în incinta unei școli din Ploiești. Dovada că magazinul nu avea avizele necesare. FOTO-DOCUMENT

2 COMENTARII

  1. Cine putea sa o numeasca pe tupeista asta director? NICI NU ARE VOIE SA FIE DIRECTOR DAR AU AJUTAT-O PRIETENII DIN TRIADA INFRACTIONARA A INSPECTORATULUI: IANCU 7 SLUJBE si se apropie de 7 CASE , ANGELESCU TRASEISTUL POLITIC, LINGAUL DE SERVICIU AL ORICARUI PARTID SI MAMALIGA- MANAILA cea cu vila-n vis de la Berceni! Omizile si viermii astia conduc invatamantul prahovean, destinele copiilor! Vreti bani? Mergeti la Angelescu ca va face imediat un proiect europeanl Vreti un post caldut? NENEA IANCU- TIGANU… E PREZENT! Are timp sa dea o fuga a-l ajuta si pe Angelescu la un proiect, doar are 7 locuri de munca! Doriti sa incalcati legea si sa nu fiti trasi la raspundere? Nimic mai simplu: va rezolva MANAILA! VA VENI SI VREMEA CAND VOR TREBUI SA RASPUNDA NU DIRECTORII, CI ADEVARATII INFRACTORI CULCUSITI IN INSPECTORAT! Aoleeo, uitam ! Cotac, lingau la lingai…si ce iz are,Doamne !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here