Urmare Hotărârii nr.2 din 24.03.2016 a Instituţiei Prefectului, in perioada 14.04- 03.05.2016, DSVSA Prahova a efectuat acţiuni proprii de control, precum si in echipe mixte de control impreuna cu reprezentanţi ai C.J.P.C. Prahova, D.S.P. Prahova si I.P.J. Prahova, pe domeniul de competenta, intr-un număr de 430 unitati, supuse controlului sanitar veterinar, respectiv:
– unitati de sacrificare animale vii – 7 -unitati de procesare carne – 30 -unitati de procesare lapte – 6 -unitati procesare peste – 3 -târguri saptamanale – 2
-unitati de vanzare cu amănuntul către consumatorul final (super/hipermarketuri, magazine alimentare) – 199
-producători particulari din pieţe agroalimentare si spatiile special amenajate pentru vanzarea cărnii de miel din acestea – 112
-unitati fabricare pâine si produse de panificaţie, biscuiţi si piscoturi – 9 -laboratoare cofetarie-patiserie – 9 -unitati alimentaţie publica – 38 -alte unitati – 15 Neconformitati identificate:
-nerespectarea condiţiilor de igiena in spatiile de depozitare, expunere si comercializare – 11 unitati
-ambalare si etichetare necorespunzatoare – 11 unitati -unitati neinregistrate sanitar veterinar – 4 unitati
-comercializare de animale vii neidentificate prin crotaliere si fara documente sanitare veterinare – 8 comercianţi Masuri dispuse:
-34 sancţiuni contravenţionale in valoare de 115.320 lei, conform HG nr.984/2005, cu modificările si completările ulterioare,
-confiscări: -124,2 kg produse alimentare de origine animala, in valoare 1.863 lei;
-180 buc oua, in valoare de 90 lei;
Miei sacrificaţi in abatoare din judeţul Prahova 1.239 buc si comercializaţi in locurile special amenajate 1.654 buc.
Pe perioada Sărbătorilor Pascale, pe teritoriul judeţului Prahova, nu s-au înregistrat episoade de toxiinfectii alimentare datorate consumului de alimente de origine animala si nonanimala.