fbpx
luni, mai 29, 2023

Nicolae Capră, fostul finanțator al FC Petrolul Ploiești, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Citește Și

- Advertisement -

Nicolae Capră, fostul finanțator al echipei de fotbal ploieștene FC Petrolul, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la patru ani de închisoare cu executare în dosarul ROMPREST, deferit justiției de procurorii DIICOT în urmă cu cinci ani. Procurorii au stabilit un prejudiciu de 19.821.513 în această cauză.

Capră a fost găsit vinovat de aderare la un grup infracţional organizat, faptă din perioada 04.09.2012 – 21.01.2013,  complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, faptă din perioada 14.11.2012 – 21.12.2012 (4 acte materiale), prejudiciu 1.957.358 lei și complicitate la infracţiunea de spălare a banilor, faptă din perioada 04.09.2012 – 21.01.2013.

- Advertisement -

De asemenea, instanța i-a interzis fostului finanțator al FC Petrolul și anumite drepturi pe o perioadă de trei ani de la executarea pedespei, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine calitatea de administrator al unei societăţii comerciale, potrivit portalului instanțelor de judecată.

În aceeași cauză au fost condamnate la închisoare cu executare alte 17 persoane:

 1. NECULA MARIN, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 2. GRIGORAŞ GRIGORE-ADRIAN 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 3. POP IUSTIN-ATANASIU, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 4. PAUL VIOREL, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 5. PAUL GHEORGHE NICOLAE – 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 6. VIZI CAROL-MARK, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 7. MOLNAR ARPAD-JOZSEF, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 1. MOLNAR BOTOND-TIBOR, 4 (patru ) ani închisoare.
 2. HOTCA LUCIA-MARIA, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 3. CORLAN CRISTIAN-DUMITRU, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 4. CĂRĂBĂNEANU CĂTĂLIN-MARIAN, 3 (trei) ani închisoare.
 5. AVRAM MARIUS-FLORIN, 7 (şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 6. DUMITRU EMIL, 6(şase) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 7. OPREA AURELIAN, 6(şase) ani şi 4 (patru) luni închisoare.
 8. MATEI COSTEL,7(şapte) ani închisoare.
 9. LINCAN GIGI-IONEL, 4 (patru) ani închisoare.
 10. SOARE CONSTANTIN, 3(trei) ani închisoare.

Tribunalul Prahova a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanțelor Publice-ANAF. Dispune obligarea inculpaţilor Capră Nicolae și Necula Marin în solidar, iar pe acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Compania Romprest Service S.A. la plata către ANAF a sumei de 1.957.358 lei. Dispune obligarea inculpaţilor NECULA MARIN, GRIGORAŞ GRIGORE-ADRIAN, POP IUSTIN-ATANASIU, PAUL VIOREL, PAUL GHEORGHE-NICOLAE, VIZI CAROL-MARK, MOLNAR ARPAD-JOZSEF, MOLNAR BOTOND-TIBOR, HOTCA LUCIA-MARIA, CORLAN CRISTIAN-DUMITRU, CÄ‚RÄ‚BÄ‚NEANU CÄ‚TÄ‚LIN-MARIAN, AVRAM MARIUS-FLORIN, DUMITRU EMIL, OPREA AURELIAN, MATEI COSTEL, LINCAN GIGI IONEL ?I SOARE CONSTANTIN în solidar ?i cu partea responsabilă civilmente SC Compania Romprest Service S.A. la plata către ANAF a sumei de 17.562.459 (compus din 10.537.476 lei TVA şi 7.024.983 lei impozit pe profit.

- Advertisement -

Judecătorii prahoveni au decis să ”menţină măsura asigurătorie dispusă de DIICOT – Serviciu Teritorial Ploiești privind poprirea sumelor de bani în lei și valută, datorate SC Compania Romprest Service S.A. București de terții propriți Primăria Municipiului București, Primăria Orașului Azuga și Tehcon Edilitare & Infrastructură SRL Otopeni, până la concurența sumei de 19.821.513,76, reprezentând prejudiciul cauzat statului prin infracțiunea de evaziune fiscală”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Decizia Tribunaluui Prahova poate fi apelată în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul ”Romprest”, isntrumentat de DIICOT Ploiești, a vizat fapte de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Printre inculpaţi s-a aflat, pe lângă  fostul finanţator al FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, și compania Romprest Service SA, apărând în dosar ca parte responsabilă civilmente.

- Advertisement -

În acest dosar, anchetatorii au dispus disjungerea cercetărilor faţă de omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei Romprest. În 2015, când a fost declanșată ancheta de către procurorii ploieșteni, Walter nu a fost găsit la domiciliu și a fost dat în urmărire internațională.

Florian Walter a fost acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 – 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Omul de afaceri a murit în mai 2019.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. În serialul următor urmează să şi-o ia legal pe cârcă inclusiv infecții de Trifu Gabriel , Pătrănescu Viorel & CO…alături securiştii din miliție şi parchete / instanțe…o altă mafie (famiglie) de partid(e) , aflată în stânsă legatură.Şi toate aceste mafii , în mod CURios ( ,, din coincidentă ” ) prin 2012 ,, se afirmau / impuneau ” ( prosperau umflându-se fecalu’-n ei ) mai la vedere şi cu tupeu pe piață , simțindu-se protejați şi ,,intangibili”… Oare de ce ? Se laudă jegoşii că nu o să i-a puşcărie deloc , sau o vor lua cel mult cu suspendare fiindcă ,,au blat” în justiție… Nu ați învățat până acum faptul că de multe ori ( de cele mai multe ori ) ,, gura bate curu’ ,, O să te plimbi alături de cârnații tăi cu macheta Brabusului prin cameră la mititica , după tot răul făcut. Iar naşu’ Rădulescu Adrian şi Constantin Ispas alături de Emanuela Saghel o să-şi pună inelele maron pe degetele pârnăiaşilor veterani.E greu să fi milițian şi sau proCuror (mai ales corupt) în puşcărie…adică acolo unde vă este locul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta