Cu ajutorul cititorilor am primit pe facebook, atât prin mesaje publice cât și private, fotografii cu bannere amplasate pe gardul mai multor biserici din Ploiești, cu mesajul ”Apără copiii României. Vino la referendum! Votează ”DA”.

Au fost mesaje pro și contra acestui demers inedit pentru mine.

Nefiind un tip dus prea des la biserică, nici la propriu nici la figurat, nu îmi pot explica demersul atât de bine organizat al bisericilor, completat cu mesaje SMS trimise de preoți enoriașilor tot cu îndemnul să voteze ”DA” la referendum.

În opinia mea este vorba de o propagandă care nu face cinste acestei instituții, teoretic prestigioasă.

Ca și argument, ați văzut până acum pe gardurile bisericilor bannere cu pasaje din Biblie? Sau cu cele 10 porunci?

Gardurile bisericilor împopoțonate cu mesaje care învață omul și cum să voteze mă trimit cu gândul la o biserică aflată mai degrabă în slujba politicului, decât în slujba lui Dumnezeu.

Religia este o forță. În Primul Război Mondial, de Crăciun, în 1914, s-a oprit războiul. În 2018 această forță îți spune cum să votezi la referendumul PSD-ului. 

Este 4 octombrie 2018, orele 10.00, când scriu acest text. Colegii mei tocmai au aflat că un banner similar celor de pe gardurile bisericilor a fost amplasat de SGU (Serviciul de Gospodărire Urbană) pe gardul școlii Nicolae Simache din Ploiești.

Ceea ce mă face să cred că de azi încolo ar trebui să am cel puțin la fel de multă încredere în SGU cât am în instituția ”Bisericii”, din moment ce împărtășesc aceleași valori și au același tip de mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here