Foto cu caracter ilustrativ
Poluarea cu benzen a atins cote cu mult peste limita maximă, în ziua de luni, la patru dintre stațiile de monitorizare a calității aerului (1 în comuna Brazi și 3 în Ploiești). 

Potrivit site-ului calitateaer.ro, valoarea limită anuală pentru protecția sănătății umane este de 5 micrograme pe metru cub. Aceasta se calculează ca medie pentru valorile consemnate în fiecare lună.  

Într-o singură zi, la stația de monitorizare PH 4, din comuna Brazi, poluarea cu benzen a atins valoarea de 35.41, luni, în jurul orei 12.00.

Duminică, a fost și mai rău! Valorile au urcat la 45 micrograme pe metru cub, la aceeași stație, PH 4. 

Vârful de poluare a fost semnalat pe facebook de către fizicianul ieșean Silviu Gurlui, cel mai important activist anti-poluare, care a participat la ultimul protest organizat la Ploiești de grupul STOP Poluării orașului Ploiești.

Acesta a semnalat și pericolul pe care îl reprezintă poluarea cu benzen.

În aceeași perioadă, și stațiile amplasate în Ploiești au înregistrat valori mărite la benzen:

Stația PH 5 (Bariera București): 17.1

Stația PH 6 (Mihai Bravu): 13.8

Stația PH 2 (Centru): 23.003

Amplasarea stațiilor de monitorizare a calității aerului: 

Cel mai mare “puseu” de poluare cu benzen înregistrat în ultimii ani s-a produs în 2017. Media anului respectiv a fost de 6,12 micrograme/metru cub, peste limita maximă admisă (5).

2 COMENTARII

  1. Toti salariatii de la Garda de mediu din Pravova incaseaza salarii inutil . Ei se afla in functii doar pentru a semna statele de plata . Pentru cetateni nu fac nimic .
    Sinteti nuli si neaveniti . Capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here