spitalul de pediatrie1

După ce ziarul Incomod a publicat materialul Caz revoltător la Spitalul de Pediatrie din Ploiești: „Nu au vrut să-i facă tratament copilului, un alt caz a ajuns în atenția jurnaliștilor noștri. De data aceasta este vorba de un copil căruia medicul de gardă i-ar fi pus un diagnostic greșit și, automat, tratamentul recomandat nu a fost cel necesar. Mama ne-a povestit situația revoltătoare prin care a trecut sâmbătă dimineață, când a mers cu copilul bolnav la urgențe, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Femeia spune că la Spitalul Petrolul i s-a pus copilei diagnosticul I.A.C.R.S., iar ulterior un alt medic a stabilit că de fapt fetița suferea de enterocolită infecțioasă.

“Sunt medici foarte idioți. Eu sâmbătă dimineață la ora 7 am fost cu fata la urgențe, nici nu putea să stea în picioare, am dus-o pe brațe, iar o asistentă îmi spunea să aștept. Ea și dacă gusta puțină apă, o voma imediat, iar medicul de gardă i-a dat tratamentul în silă și grabă să scape de noi. În situația în care stomacul nu primea nimic, i-a dat să înghită pastile pe care copilul bineînțeles că le-a vomat imediat. I-am spus, iar răspunsul doctoriței a fost de-a dreptul idiot: “să mai încerc”. Adică eu trebuia să îi dau toată cutia. După ce am mers la alt medic, am primit diagnosticul de enterocolită infecțioasă, nu I.A.C.R.S. ca la Spitalul Petrolul. Medicul care ne-a stabilit diagnosticul și-a făcut cruce când a văzut tratamentul prescris de cei de acolo”, ne-a scris femeia în mesajul său.

Reamintim că în această dimineață, tatăl unui alt copil ne-a povestit prin ce a trecut la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, după ce a mers aseară cu fiul său la unitatea medicală. După mai multe zile de tratament, febra copilului nu scădea, așa că părinții s-au întors la spital, unde tratamentul copilului a fost schimbat, fiindu-i prescrise injecții cu Gentamicină. Doctorul care era de gardă în seara respectivă le-a spus părinților că injecțiile de seara vor putea fi făcute tot în cadrul spitalului, însă, când s-au dus aseară la ora stabilită, o altă doctoriță care era de gardă a refuzat să-i facă injecția băiatului. Mai mult decât atât, bărbatul povestește că în timpul cât au stat la spital, personalul Ambulanței a adus un copil de cinci ani în stare de comă, pe care doctorița a refuzat să-l trateze întrucât nu era însoțit de un tutore.

Întreaga poveste o puteți reciti aici!

Contactat de reporterii ziarului Incomod, managerul Spitalului de Pediatrie, dr. Cătălin Vișean, a explicat că doctorii care sunt de gardă la urgențe nu pot fi obligați să facă tratamentul copiilor bolnavi, prin lege. În plus, despre acuzațiile privind copilul în comă, managerul a spus că nu crede așa ceva și că probabil este o minciună.

Întreaga declarație a managerului dr. Cătălin Vișean o puteți citi aici!

Dacă ați fost martori al unui episod similar sau ați avut o experiență asemănătoare, vă îndemnăm să ne scrieți, fie printr-un comentariu la acest material, fie printr-un mesaj trimis pe adresa de email [email protected] Garantăm confidențialitatea datelor personale ale celor care ne oferă informații!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here