Deși Viorel Boștină a venit pe postul de director economic al primăriei Ploiești de puțin timp, perioada aceasta nu a fost lipsită de scandaluri. Angajații vorbesc în continuare de presiuni exercitate de acesta la adresa lor și, mai nou, spun că directorul nu își exercită atribuțiile și că le-a “pasat” unei alte persoane, un angajat din cadrul Serviciului Financiar.

Angajații din primărie care au discutat cu reporterii ziarului Incomod spun că acest lucru face ca respectivul salariat să fie în incompatibilitate, nefiind nici măcar în funcția de șef serviciu. În replică, Viorel Boștină spune că nu este vorba de o incompatibilitate ci, din contră, este recomandat ca un șef serviciu să nu aibă viza CFP.

”Legea chiar atenționează șeful serviciu să aibă grijă la declarația responsabilităților. Adică un șef de serviciu trebuie să semneze mai puțin. Eu nu am viză CFP (control financiar preventiv). Am luat toate atribuțiile de director economic prevăzute în fișa de post. V-am explicat atunci că în momentul în care un director economic pune o viză CFP pe un document, principiul acesta al separării responsabilităților spune că respectiva persoană nu mai poate să semneze alt document pe traseul respectivei operațiuni și din cauza asta eu am dreptul să am viză CFP, dar nu l-am luat fiindcă eu semnez contractele, de exemplu. În momentul în care semnez contracte, semnez ordine de plată, nu mai am voie să dau și o viză CFP.”, a explicat Viorel Boștină.

Totuși, angajații care au discutat cu reporterii noștri spun că Boștină nu a cedat doar viza CFP, ci toate atribuțiile pe care le avea înainte Nicoleta Crăciunoiu. Mai mult decât atât, salariații susțin că Boștină ar fi spus prin birouri că treaba lui este ca în 80% din timp să discute și să se consulte cu primarul Adrian Dobre. Viorel Boștină spune că nu este adevărat, că are două pagini de atribuții și că în afară de viza CFP a păstrat toate atribuțiile pe care fostul director economic Nicoleta Crăciunoiu.

“Coordonez toată activitatea serviciului Financiar Contabilitate și Buget, două pagini întregi, multe, foarte multe atribuții sunt.”, explică Viorel Boștină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here