Valea Doftanei se dezvoltă pe zi ce trece! Administrația locală este preocupată să găsească tot timpul noi atracții pentru turiștii care vin aici, încântați de priveliștea deosebită.

“În ultima vreme s-au dezvoltat foarte multe pensiuni în Valea Doftanei, așa că a apărut necesitatea ca oamenii care vin la ele să aibă ce face, motiv pentru care am identificat câteva locuri pe care le pot vizita turiștii și câteva activități pentru aceștia”, explică primarul comunei, Lucian Costea.

Barajul Paltinu

Unul din cele mai cunoscute obiective din Valea Doftanei este barajul Paltinu, unde vin turiști din toată țara. Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apă potabilă şi este întins pe o lugime de 3 km, oferind o privelişte încântătoare. Ambele maluri oferă condiţii prielnice pentru aşezarea unor campinguri pitoreşti. De vizitat sunt şi Cheile Doftanei care oferă privelişti asemănătoare celor de la Cheile Bicazului. Acest obiectiv turistic se găseşte la o distanţă de doar 20 de kilometri de Câmpina. Iar administrația locală are planuri pentru ca zona să devină mai atractivă decât este deja.

“Plănuim să punem în valoare terenul din zona lacului, pentru că acesta este un punct de atracție mare pentru turiști și atunci intenționăm să schimbăm destinația islazului, unde se duceau vaci la păscut, iar locul să îl transformăm într-un parc de agrement, să fie chiar o zonă turistică. Și mai e un avantaj prin mutarea islazului. Până acum oamenii mergeau cu vacile pe drumul județean, plecau de la casele lor spre baraj și treceau chiar prin drumul principal. Dacă mutăm islazul, rezolvăm și această problemă și creăm zone agricole, plus că barajul este o zonă de

Ruinele Bisericii Vechi Trăisteni

atracție, iar acolo stăteau vacile pe pajiște.

Pentru iarnă ne-am gândit la dezvoltarea unui mic domeniu schiabil, să avem un parc de agrement și pentru perioada de iarnă. Totodată, vrem să punem în valoare situl arheologic Gherghelău, acolo sunt niște ruine ale unei cetăți pe care noi vrem să le descoperim împreună cu Muzeul de Istorie. La fel vom proceda și pentru Ruinele Bisericii Vechi din Trăisteni, construită între anii 1926-1942, renumită pentru arhitectura deosebită după care a fost ridicată. În pronaosul bisericii se află şi un tablou pictat al unuia dintre marii suverani ai României,

Rezervația Glodeasa

Regele Mihai I.

În plus, vom omologa câteva trasee de bicicletă și poteci turistice pentru vizitarea rezervației Glodeasa. Iar la final vom achiziționa un trenuleț turistic, care să lege aceste obiective, cum este în Sinaia sau în Bușteni, iar oamenii să le poată vizita astfel pe toate.”, a declarat primarul Lucian Costea.

Valea Doftanei se poate dezvolta pe trei ramuri: agricultură, industria lemnului și turism. Administrația locală nu se concentrează doar pe turism, ci se preocupă de dezvoltarea tuturor celor trei direcții.

“Când discutăm despre Valea Doftanei, discutăm despre trei domenii: unul este creșterea animalelor, unul este industria lemnului, iar altul este turismul. Pentru industria lemnului am dat locuri pentru dezvoltarea afacerilor pe zona aceasta. Pentru creșterea animalelor, de anul viitor, trebuie să facem dreptatea de care tot vorbim noi, adică fiecare om care are o vacă sau o oaie să beneficieze de subvenție, nu doar câțiva. La ora actuală doar 20-30 de persoane iau acea subvenție, iar noi am dori ca de la anul să beneficieze toată lumea de acest lucru.”, mai explică primarul Lucian Costea.

Comuna Valea Doftanei este situată la intersecția D.J. 102 I Câmpina – Brașov cu D.J. 102 A, care prin cele două componente, D.J.101 S Comarnic – Secăria – Valea Doftanei și D.J. 101T Valea Doftanei-Bertea-Slănic, face legătura între Valea Doftanei și Valea Teleajenului. Transportul în comun se realizează de la stațiile din comună spre Câmpina cu autobuze, taxiuri, la Autogară și Gara Câmpina și la Gara Comarnic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here