Polițiștii prahoveni au descins miercuri, 30 mai, la domiciliile unor persoane bănuite de furt prin metoda ”Pomana”. Cele două percheziții au avut loc în Mizil, fiind emise trei mandate de aducere pe numele persoanelor care sunt audiate de polițiști.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, persoanele vizate sunt bănuite de comiterea a patru furturi prin metoda ”Pomana”, fapte săvârșite în mediul rural. Aceleași surse spun și că persoanele vizate sunt deja sub control judiciar, fiind cercetate și într-un alt dosar penal.

 

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – mai, persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe. După ce au reușit să pătrundă înăuntru, acestea ar fi oferit și o sumă de bani cu același titlu, însă au înmânat persoanelor vătămate o bancnotă de valoare mare, solicitând un rest de bani, pentru a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe.

De regulă, persoanele spun că dau pomană 50 de lei, dar folosesc o bancnotă de 200 de lei pentru care cer rest.

Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a îndepărta persoanele vătămate din încăpere, una din persoanele bănuite reușind să sustragă restul de bani.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here