După o lungă perioadă de timp în care subiectul privind construirea ”Spitalului Municipal de Urgență Ploiești” nu a mai fost unul de notorietate în rândul administrației publice locale, acesta  reintră în atenția noii conduceri a Primăriei Ploiești.

Astfel, aleșii locali au dezbătut vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare, un nou proiect HCL care prevede anumite modificări legate de condițiile în care terenul situat pe strada Torcători din Ploieşti, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale (fosta cazarmă),  să intre în patrimoniul municipalităţii.

Potrivit documentului, cea mai importantă cerință a MApN este aceea că termenul în care municipalitatea, cu sprijinul Agenției Naționale de Locuințe,  trebuie să ofere 8o de unități locative să fie de 5 ani, nu de 10 ani, așa cum se prevedea într-o anterioară hotărâre a Consiliului Local Ploiești.

În acest context, consilierul local Robert Vâscan a cerut lămuriri legate de acest termen, în contextul în care Primăria Ploiești nu ar reuși să ofere MApN-ului locuințele la timp.

”Aceste locuințe se fac prin ANL, iar în hârtia de la MApN  se prevede că în cazul în care, din motive obiective, care nu țin de Primăria Ploiești, nu se vor putea finaliza lucrările, se poate prelungi acest termen”, a fost răspunsul celor din cadrul  Direcției de Patrimoniu.

În final, proiectul a fost votat în unanimitate. Acest lucru l-a făcut pe viceprimarul Daniel Nicodim să susțină faptul că proiectul ”Spitalul Municipal  de Urgență Ploiești” este unul asumat de tot legislativul ploieștean.

”Înțeleg că tot Consiliul și-a asumat acest proiect și înțeleg să risipesc temerile colegilor noștri, deoarece ne-am asumat ca în acest mandat să realizăm acest spital și o vom face!”, a susținut viceprimarul Daniel Nicodim la finalul şedinţei.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pe strada Torcatori, aproape de centrul orasului Ploiesti este o mare prostie sa faci acolo un spital! Inchipuiti-va cate locuri de parcare trebuiesc, cum vor deranja pe toti cetatenii din zona salvarile cu sunetele lor nebunesti! Langa actualul spital judetean este loc din belsug sa mai construim inca nu spital si toate cele aferente acestuia, dar trebuie sa dorim acest lucru! Noul spital trebuie sa fie cat mai in afara orasului, ca salvarile deranjeaza f.f. mult cu sunetele lor- ca nicaieri in Europa, si trebuie o parcare generoasa pentru cadrele medicale si apartinatorii pacientilor! Hotarati-va odata si sa vedem proiectul, ca de vorbe suntem satui, administratia Ploiestiului de acum 4 ani a plimbat acest spital prin tot Ploiestiul si imprejurimi si … la final de mandat a ramas ceea ce a fost dintotdeauna… o utopie ploiesteana!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here