Președintele Klaus Iohnannis a semnat decretele de numire a celor patru noi miniștri, iar ceremonia pentru depunerea jurământului va avea loc joi, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni.

Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat, joi, următoarele decrete: decretul pentru revocarea lui Alexandru Petrescu din funcţia de ministru al Economiei; decretul pentru revocarea Mihaelei Virginia Toader din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene; decretul pentru numirea lui Mihai Tudose în funcţia de ministru al Economiei; decretul pentru numirea Rovanei Plumb în funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene; decretul pentru numirea lui Tudorel Toader în funcţia de ministru al Justiţiei; decretul pentru numirea lui Alexandru Petrescu în funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru funcțiile de miniștri ai Justiției – Tudorel Toader, Economiei – Mihai Tudose, Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Alexandru Petrescu, precum și pentru cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene – Rovana Plumb, informează Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, propunerile au fost făcute „în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) și art. 106 din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 7 și art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare”.

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a aprobat miercuri nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcția de ministru al Justiției, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache și ocupată în prezent, interimar, de Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu.

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

Tot în ședința de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul ședinței, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here