1.750 de privatizări au fost anulate de Stat după ce cumpărătorii companiilor de stat nu au respectat condițiile din contract. Nerespectarea înțelegerilor a însemnat adesea condamnarea fostelor companii de stat la faliment, după ce noii proprietari le-au lăsat fără domeniul de activitate și nu au făcut investițiile promise, adesea fiind lăsate în mod intenționat să se prăbușească, din interese imobiliare. Astfel, marea majoritate a privatizărilor făcute după Revoluție au fost un eșec.

Nouă companii privatizate s-ar putea întoarce în proprietatea statului dacă instanţele vor stabili că patronii nu şi-au îndeplinit promisiunile, scrie Profit.ro citând un document guvermanetal.

Acelaşi document arată că, până în prezent, 1.750 de contracte de privatizare au fost amânate din acest motiv.

Însă aceste privatizări anulate în urma nerespectării contractelor reprezintă doar o mică parte dintre companiile pe care statul le-a vândut după Revoluţie.

Anul trecut, un studiu al Asociației Naționale a Antreprenorilor arăta că au fost privatizate în total 7.700 de companii de stat. Însă doar un sfert dintre ele mai funcţionează. 75% au intrat în faliment din diverse motive.

Citește mai departe aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here