Foto cu caracter ilustrativ

Pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 47 de misiuni, dintre care: 33 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgență, nouă incendii și patru alte situații de urgență, în intervalul 7-8 ianuarie 2019.

Azi noapte, în jurul orei 00:23, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, echipajele de pompieri, au fost mobilizate în comuna Șotrile, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară.

La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta la un perete pe o suprafață de aproximativ 4 mp.

Forţele de intervenţie au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operațiunea de intervenție fiind finalizată la ora 01:35.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, au ars un perete și au fost deteriorate soba și materiale lemnoase din componența planșeului pe o suprafață de aproximativ 3 mp.

Tot luni, 07 ianuarie 2019, în jurul orei 23.21, echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară situată în comuna Provița de Sus.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o oră pentru stingerea incendiului ce se manifesta în bucătărie, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, au constat în deteriorarea pereților din material lemnos pe o suprafață de aproxitmativ 2 mp.

Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la alte construcţii învecinate.

Luni, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru stingerea a cinci incendii produse la terenuri situate în localitățile Ploiești, Ariceștii Rahtivani (sat Nedelea), Drăgănești (sat Bărăitaru), Gura Vitioarei (sat Perșunari) și Mizil. Toate evenimentele menționate au fost, cel mai probabil, generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate a fost de aproximativ 31 ha.

Luni, în jurul orei 17.00, echipajele Gărzii de Intervenție Urlați au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească situată în comuna Albești-Paleologu.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o oră pentru stingerea incendiului ce se manifesta la acoperișul și interiorul anexei gospodărești compusă din două încăperi, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui scurtcircuit electric, au ars cele două încăperi pe o suprafață de aproximativ 40 mp, un frigider, două televizoare și obiecte de mobilier.

Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la locuința situata în apropiere.

Aseară, în jurul orei 18:52 pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară în localitatea Poiana Câmpina.

La sosirea echipajelor de pompierii la locul evenimentului, incendiul se manifesta la întreaga locuința pe o suprafață de aproximativ 60 mp, cu posibilități de propagare la locuințele situate în apropiere. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră iar pompierii au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă si spumă.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

Tot ieri, în jurul orei 14:57, pompierii militari au acționat în localitatea Sinaia, pe Calea Codrului pentru degajarea unui brad de aproximativ 30 m înălțime aflat la o distanță de 10 m de un hotel și în pericol să cadă.

Sursa: comunicat ISU Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here