Un document intrat în posesia reporterilor Incomod arată că nouă localități din Prahova ar putea intra în carantină zonală din cauza procentului ridicat de oameni infectați cu coronavirus raportat la numărul de locuitori.

Este vorba despre cele nouă localități unde rata de incidență la 1.000 de locuitori este mai mare de trei, potrivit raportării de vineri, 16 octombrie: Păulești (5,3), Gura Vadului (3,79), Plopu (3,68), Sălciile (4,22), Blejoi (3,41), Breaza (3,34), Surani (3,31), Fulga (3,29) și Mănești (3,06).

Potrivit documentului, Direcția de Sănătate Publică Prahova analizează instituirea măsurii de carantinare a localităților respective și a solicitat informații cu privire la asigurarea alimentelor și medicamentelor necesare oamenilor din respectivele localități, la posibilitatea devierii traficului și cu privire la numărul polițiștilor locali necesari pentru monitorizarea zonelor (foto-document integral jos).

Primarul comunei Păulești, Sandu Tudor, spune că a fost informat de către reprezentanții DSP Prahova despre faptul că localitatea ar putea fi carantinată zonal, în contextul în care sâmbătă, 17 octombrie, rata de infectare în comună a ajuns la 5,7.

Acesta a mai precizat că din informațiile care i-au fost furnizate o decizie finală cu privire la instituirea carantinei zonale ar putea fi luată luni, 19 octombrie.

Mai jos redăm documentul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here