O mașină în care se aflau șapte români a intrat în vama de la Nădlac pe contransens, în speranța că vor evita triajul epidemiologic. Incidentul a avut loc miercuri, la o zi după ce șoferul unui microbuz încercase același lucru, tot în vama Nădlac. 

Fapta se încadrează la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei.   

“În data de 15.12.2021, în jurul orei 09:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Aradpolițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un autoturism care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.

Autovehiculul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau șase cetățeni români, care veneau din Germania.

Întrucât șoferul nu îndeplinea condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcției de Sănătate Publică. S-a constatat faptul că, alături de şofer, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva  SARS-CoV-2.

Faţă de cele constatate, pasagerii au declarat faptul că nu aveau cunoștință despre intenția șoferului de a intra în ţară în mod fraudulos.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de staturmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

CITEȘTE și Pedeapsă cu închisoarea pentru angajatorii care rețin contribuțiile, dar nu le plătesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here