fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Noua şefă a ISJ Buzău a picat de trei ori concursul de ocupare a postului

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, rămas fără şef după demiterea de către ministrul Liviu Pop a inspectorului general Florina Stoian, este condus, începând de luni, de Geta Burducea. Aceasta a mai ocupat funcţia de inspector şef, însă cu delegaţie, picând de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului.

Geta Burducea a declarat, pentru News.ro, că începând de luni a preluat cu delegaţie funcţia de şef al instituţiei, urmând să ajungă şi ordinul de numire.

- Reclamă -

Ea a convocat în şedinţă toţi inspectorii şcolari pentru a le trasa noi directive şi a-i informa cu privire la schimbările de la vârful instituţiei. Din noua postură de şef al IŞJ Buzău, care nu îi este deloc străină având în vedere că a mai ocupat acest post în trecut, Geta Burducea a transmis că începerea anului şcolar în bune condiţii este prioritatea momentului.

“Ordinul este semnat, am vorbit personal cu domnul ministru, urmează să ajungă în original prin poştă. E o nouă provocare. Nu ştiu ce va fi pe viitor, dat fiind că doamna Florina Stoian, fost inspector general al IŞJ Buzău, a contestat ordinul de ministru în justiţie. E prematur să vă spun ce se va întâmpla, dacă mă voi înscrie sau nu la un viitor concurs. Important e acum ca, împreună cu echipa de la vârful IŞJ Buzău, să asigurăm începerea anului şcolar în bune condiţii”, a declarat Burducea.

Geta Burducea a fost inspector şcolar pentru învăţământul primar în perioada 2006-2010, apoi inspector general adjunct în perioada 2012- 2014, când a fost numită, cu delegaţie, inspector şcolar general.

- Reclamă -

Atunci când a vrut să preia şefia instituţiei cu acte în regulă, Burducea a picat concursul organizat de minister, astfel că a fost înlocuită şi a revenit la activitatea de profesor.

De trei ori, Burducea a picat concursul organizat de ministerul de resort.

“Sunt convinsă că sunt şi persoane încântate că vin şi persoane care contestă, nu-i pot mulţumi pe toţi. În legătură cu participarea la concursuri au fost mai mulţi care au picat, nu neapărat un concurs te face un manager mai bun”, a mai declarat Geta Burducea.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

- Reclamă -

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu.

Unii dintre ei au anunţat ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

sursa: vocea.biz

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img